De fire nordligste fylkene velger Telenor

telenor

Fylkeskommunene Nord-samarbeidet (FKN) og Telenor har inngått en rammeavtale om leveranse av mobil og fast tale- og datakommunikasjon. Avtalen har en varighet på fire år, og skal også sikre fylkene tilgang til ny og spennende kommunikasjonsteknologi. 

Fylkeskommunene Nord, som består av de fire nordligste fylkeskommunene Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark, 55 kommuner og tilhørende offentlig virksomheter, har valgt Telenor som mobiloperatør til sine ansatte. 

God dekning og kapasitet der folk bor og arbeider, ble satt som et viktig premiss for avtaleinngåelsen. I tillegg kommer sikkerhetsløsninger, innovasjon og utvikling. Avtalen har en anslått verdi på 240 millioner kroner.

Les også:  Nå skal TikTok verifisere AI-innhold

– Vi jobber kontinuerlig med å forbedre og utvikle dekningen i våre nordligste fylker, blant annet gjennom samarbeidet vårt med Arctic Race. Vi er derfor stolte av å bli valgt som samarbeidspartner av Nord-samarbeidet. Innen 2024 skal nettet vårt i hele regionen være oppgradert til superraskt 5G, noe som vil skyte fart på digitaliseringen av samfunnet, sier Birgitte Engebretsen, leder for Telenor Bedrift. 

Les også:  LESERINNLEGG: Kuttene vil ramme den nordnorske befolkningen!

Rammeavtalen skal sikre tilgang til ny kommunikasjonsteknologi og nye løsninger i takt med markedsutviklingen. Digitalisering av arbeidsoppgaver står sentralt både i kommunene og fylkeskommunene.

Løsninger innenfor mobilitet vil være sentrale elementer for å lykkes med digitaliseringen. 5G, IoT og kunstig intelligens vil skape store muligheter i årene som kommer.

– Fylkeskommune Nord registrerer utviklingen innen mobiltelefoni, spesielt innen sektorene helse- og omsorgstjenestene, skolesektoren og innen samferdsel. Tilgang til nett og kapasitet på en sikker måte er svært viktig, og vi har behov for like tjenester for alle våre geografiske tjenesteområder. Vi har forventning om økt bruk av mobilteknologi for å støtte våre prosesser i avtaleperioden, sier Dagfinn Grønvik i FKN.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.