Ny bok: Slaget om Narvik

damm

Julen 2022 har storfilmen «Kampen om Narvik» kinopremiere. En stjernespekket rolleliste med regissør Erik Skjoldbjærg bak kamera leverer en av de mest påkostede produksjonene i norsk filmhistorie.

Handlingen i filmen utspiller seg med et ytterst dramatisk bakteppe – det tyske angrepet på Narvik 9. april 1940. Kampene i og rundt Narvik var de største krigshandlingene på norsk jord og i norsk farvann under krigen.

I dokumentarboken «Slaget om Narvik» forklarer forfatter Alf R. Jacobsen det storpolitiske spillet om Norge og den krigsviktige frakten av jernmalm fra Narvik. I løpet av noen timer ble malmbyen satt i verdens fokus mens krigsmaktene barket sammen.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Først på sjøen, siden med omfattende landoperasjoner. Kampene var intense og tapene store på begge sider. Med senkningen av de utrangerte panserskipene Norge og Eidsvold fikk nøytrale Norge for alvor smake virkningen av hensynsløs, moderne krigføring.

I «Slaget om Narvik» formidler forfatter Alf R. Jacobsen de store linjene, så vel som enkeltmenneskets plass i det store dramaet, og han gir leserne et historiske bakteppe for Nordisk Films storsatsning. Forlaget Cappelen Damm har nylig trykket nye opplag av boken og den er nå tilgjengelig i heftet utgave.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.