L.O.L. Surprise-dukker under mange juletrær i år

amo toys

Det amerikanske leketøyskonseptet L.O.L. Surprise utfordrer blant annet den velkjente Barbie-dukken når det handler om å vinne pikehjerter i Norge og resten av verden. Den såkalte unboxing-opplevelsen er en stor del av dukkenes massive suksess, som ikke ser ut til å stoppe foreløpig.

I USA har L.O.L. Surprise tatt leketøysmarkedet med storm under sloganet ”the ultimate unboxing experience”.

Det er bare å gå inn på YouTube og se noen videoer med L.O.L. Surprise for å forstå at utpakkingen er en stor del av hypen rundt de små dukkene og den imponerende samlingen av tilbehør som følger med. L.O.L. Surprise har siden lanseringen i 2016 delt utallige videoer der underholdningsverdien ligger i å se tingene bli pakket ut og det påfølgende overraskelsesmomentet når innholdet kommer til syne.

Les også:  Nye statsråder i Nærings- og fiskeridepartementet

L.O.L. Surprise har nesten 1,2 millioner abonnenter på YouTube, hvor det til sammen har vært mer enn 400 millioner visninger på deres egen kanal. Det godt utbygde digitale universet appellerer til barna med sin fargerike dukkeverden, der det moteriktige tilbehøret er gjennomtenkt ned til minste detalj. Dermed hviler suksessen til L.O.L. Surprise på to ben – den produktnære leken hjemme på barnerommet og den virtuelle leken, der barna kan se videoer, quizze og dyrke dukke-idolene sine online.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

– Trenden fra USA og resten av verden finnes også i Norden, der L.O.L. er blant de absolutt største varemerkene,» forteller Jakob Andersen, markedssjef i Amo Toys, som distribuerer leketøy, og fortsetter:

– Lanseringen av de nye L.O.L OMG-dukkene har gått over all forventning, og verken i Norden eller i resten av verden klarer man å holde tritt med den store etterspørselen.

Hvorfor fortsetter dukkene å være så populære?
Freja Nissen Eilertzen, Head of Social hos OTW, Nordens ledende content bureau, er ikke overrasket over dukkenes store suksess:

– L.O.L. Surprise treffer på alle de rette punktene når det gjelder unboxing: Innpakningen er morsom og fargerik, spenningen bygges opp fordi ingen helt vet hva som skjuler seg inni pakken. I tillegg er det hemmelige beskjeder på innpakningen, som kun de innvidde – altså de som ser videoene – kjenner til.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

Hos produsenten, amerikanske MGA Entertainment, legges det ned mye arbeid i produktutviklingen og den påfølgende testen i fokusgrupper. Dessuten kan man hos L.O.L. Surprise se en sterk påvirkning fra motebransjen, og MGA Entertainment har medarbeidere som utelukkende arbeider med å sikre at dukkenes utseende følger de nyeste trendene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.