forsvar

LESERINNLEGG: Krig i Europa, historien har gjentatt seg

I 2020 ble vi konfrontert med en global pandemi. Pandemien utgjorde en utfordring vi som verdenssamfunn ikke var forberedt på å håndtere. Av: Styreleder og nestleder i Folk og Forsvar, Regionsdirektør i... Les mer »
Foto: Per Inge Johnsen

Heimevernet inviterer til arrangementet «Norges Beredskapvilje» i Bodø

Førstkommende tirsdag inviterer Distriktsrådet i HV14 alle med en tanke for beredskap til arrangementet Norges Beredskapvilje. – Var du bekymret for om du fikk Pepsi Max under streiken, hvor bekymret vil du... Les mer »
ukraina

Saltdal kommune markerer solidaritet med Ukraina ett år etter invasjonen

I anledning av ettårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina vil Saltdal kommune uttrykke sin dypeste sympati og medfølelse for det ukrainske folk og alle berørte, opplyser kommunen. Fredag 24. februar er det... Les mer »
israel

Bilder fra krigen i Ukraina vises i Tel Aviv og New York

Tel Aviv Kunstmuseum markerer at det er ett år siden Russland invaderte Ukraina ved å vise frem bilder fra frontlinjen tatt av den israelske fotografen Ziv Koren. Bildene blir vist hele uken... Les mer »
gunnar andreassen

PODCAST: Høye strømpriser og bensinpriser får gjennomgå

Journalist og podcaster Gunnar Andreassen har besøk av standup-komiker Martin Soulimani i studio når nyhetsbildet skal kommenteres. Og det er mye å ta tak i, rekordhøye strømpriser, høye drivstoffpriser og høye matpriser... Les mer »
swastika

Den internasjonale Holocaustdagen: Støre skal holde tale

Hvert år markeres Den internasjonale Holocaustdagen en rekke steder både i Norge og ellers i verden til minne om ofrene for nazistenes utryddelsespolitikk. Markeringen er lagt til 27. januar, dagen da sovjetrussiske... Les mer »
damm

Ny bok: Slaget om Narvik

Julen 2022 har storfilmen «Kampen om Narvik» kinopremiere. En stjernespekket rolleliste med regissør Erik Skjoldbjærg bak kamera leverer en av de mest påkostede produksjonene i norsk filmhistorie. Handlingen i filmen utspiller seg med et... Les mer »
nmbu

Samarbeidet i nord selv om det var spent mellom Norge og Russland

Frykten for Russland var større jo lenger unna grensen du kom. Før Russland invaderte Ukraina i vår, var Barentssamarbeidet et møtepunkt som normaliserte forholdet mellom nordmenn og russere. Mens det var spent... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Norge som fredsnasjon en bløff

På Regjeringens hjemmeside leser vi om Norge som formidler av fred og forsoning i verden. «Norge har vært engasjert i en rekke fredsprosesser gjennom flere tiår. Konfliktløsning og bidrag til forsoning er en sentral... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Mange menneskeliv er gått tapt

Fremdeles pågår de halvårlige møtene under norsk ledelse i den såkalte giverlandskomiteen for de palestinske selvstyremyndighetene.  Det skjedde sist i slutten av september, og utenriksministerens triste konklusjon var at mange menneskeliv er gått tapt. Det... Les mer »