demokratene

LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

Norgesdemokratene har lenge etterlyst en sterkere og klokere satsing på det norske forsvaret. I dag fremstår vårt lands militære beredskap som håpløst inadekvat både mht dimensjonering og kvalitet.  Det mangler både finansiering... Les mer »
holocaust

Nasjonal markering av Den internasjonale Holocaustdagen

Hvert år markeres Den internasjonale Holocaustdagen en rekke steder både i Norge og ellers i verden til minne om ofrene for nazistenes utryddelsespolitikk. Markeringen er lagt til 27. januar, dagen da sovjetrussiske... Les mer »
stortinget

Zelenskyj takket Stortinget

Volodymyr Zelenskyj takket for den langvarige støtten til Ukraina da han talte til stortingsrepresentantene og regjeringsmedlemmene i stortingssalen i onsdag. Bare tre ganger etter annen verdenskrig har utenlandske gjester fått tale til... Les mer »
nordnorsk historie

Episode nr. 100 for podcasten «Nordnorsk historie»

Podcasten «Nordnorsk historie» feirer utgivelse nummer 100. Serien gjør dypdykk inn i den nordnorske historien og målet er å tilslutt lage en kronologisk fortelling om Nord-Norge. Programleder Jitse Buitink er utdannet i... Les mer »
kavli

250 000 kroner fra Kavli til TV-aksjonen

Årets NRK TV-aksjonen går til Redd Barna og deres arbeid for barn som er rammet av krig og konflikt. – Det er med stor glede at Kavlifondet igjen er med og bidrar... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Den forfalskede krigen

Krigen mot jødene har pågått i årtusener.  Som oftest har europeere stått bak, men i dag dominerer arabere den fronten, – støttet og finansiert fra Europa og væpnet fra Iran. Av: dr. Michal... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Sekstiårskrigen

I 56 år har vi hørt om Israels frigjøring av Øst-Jerusalem, Judea, Samaria og Gaza som ble invadert og okkupert av arabiske naboland i 1948. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot... Les mer »
forsvar

LESERINNLEGG: Krig i Europa, historien har gjentatt seg

I 2020 ble vi konfrontert med en global pandemi. Pandemien utgjorde en utfordring vi som verdenssamfunn ikke var forberedt på å håndtere. Av: Styreleder og nestleder i Folk og Forsvar, Regionsdirektør i... Les mer »
Foto: Per Inge Johnsen

Heimevernet inviterer til arrangementet «Norges Beredskapvilje» i Bodø

Førstkommende tirsdag inviterer Distriktsrådet i HV14 alle med en tanke for beredskap til arrangementet Norges Beredskapvilje. – Var du bekymret for om du fikk Pepsi Max under streiken, hvor bekymret vil du... Les mer »
ukraina

Saltdal kommune markerer solidaritet med Ukraina ett år etter invasjonen

I anledning av ettårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina vil Saltdal kommune uttrykke sin dypeste sympati og medfølelse for det ukrainske folk og alle berørte, opplyser kommunen. Fredag 24. februar er det... Les mer »