Jitse Buitink ny leder i Nordland SV

sv

Jitse Buitink blir fungerende leder for Nordland SV når Åshild Pettersen går ut i fødselspermisjon 17. desember.

– Jeg gleder meg til å bruke tid med familien og nyte den nye tilværelsen med en liten baby i hus. Det er jo slett ikke farlig å ta permisjon når det er så mange flinke folk i partiet som står klar til å ta ansvar i mitt fravær, sier Åshild Pettersen.

Pettersen er ute i permisjon fram til sommeren 2023. Ettersom hun også er innstilt på andreplass på fylkestingslista ser hun for seg å være i full drift som kandidat i god tid før innspurten på valgkampen. 

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

– Jeg føler meg trygg på at Jitse vil håndtere lederansvaret i disse månedene helt utmerket. Vi skal jo inn i et valgår, og hans evner til kommunikasjon og det å komme opp med gode ideer vil komme svært godt med i arbeidet med å planlegge valgkampen, sier Pettersen.

Jitse Buitink, som i dag nestleder i Nordland SV, får en hektisk tid framover som fungerende leder.

– Det er en krevende tid for folk og klima. Det er vanskelig å være en politiker som skal hegne om alt og alle, men jeg mener likevel SV som parti er det får til dette best. Som kommunepolitiker har jeg et stort ansvar for kommunen, og må nok i perioden som fungerende leder kutte ned på andre aktiviteter. Vi i Nordland SV skal trygge våre velgere i sine valg, både ved kommunevalg, fylkestingsvalg og stortingsvalget, jeg tror vi gjør det ved å være tydelige og ansvarlige, sier Buitink.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Åshild har hatt en stor og god oversikt over fylkespolitikken, og samtidig vært et bindeledd i organisasjonen. Det er rett og slett store sko å fylle, og det blir nok ikke målet heller. Vi må bare som organisasjon holde oss på skinnene til hun overtar styringen igjen. Vi har også dyktige folk i styret og vår ansatte fylkessekretær som gjør en god jobb, noe jeg er veldig glad for!, avslutter Buitink.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.