«22. juli» har rundet én million seere

nrk

I dramaserien «22. juli» på NRK følger vi fem hovedkarakterer. På hver sin måte blir de involvert i konsekvensene av terrorhendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.

– Det er veldig bra å se denne målingen. Vi vet at mange opplever det som utfordrende å gå inn i dette, og det er en krevende serie, så det er rett og slett utrolig fint å få en slik respons. Det virker som serien svarer på et behov, sier Ivar Køhn, dramasjef i NRK.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Anine (Alexandra Gjerpen) dekker terroren som journalist i Aftenposten. Eivind (Øyvind Brandtzæg) må løse utfordrende oppgaver som politimann i Hønefoss. Anne Cathrine (Ane Skumsvoll) tar imot skadde som anestesilege på Ullevål sykehus. Helga (Helga Guren) møter sorgen på nært hold som barneskolelærer. Mads (Fredrik Høyer) er en høyreorientert blogger som inspirerer gjerningsmannen.

Gjennom det hovedkarakterene opplever, ser, tenker og gjør, fortelles en historie om mennesker, samfunn, systemer, verdier, valg og dilemmaer. En historie om oss.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

«22. juli» er en dramaserie på seks episoder. Handlingen starter forsommeren 2011 og avsluttes med rettssaken mot gjerningsmannen vel ett år senere.

Bak serien ligger flere år med undersøkelser og samtaler med folk som var på jobb under og etter terrorhandlingene 22. juli 2011.

Handlingen er basert på det som skjedde i og rundt Regjeringskvartalet og på Utøya, men det er også deler av serien som er oppdiktet. Ingen av karakterene er basert på ekte personer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.