TIX redder russetiden: Arrangerer Norges første digitale landstreff!

tix russ

Årets russefeiring har som mye annet i landet sett seg nødt til å gjøre endringer på grunn av Korona-epidemien. Det fører til at opptil 50.000 avgangselever over hele landet ikke får gjennomført årets feiring etter planen. Det ønsker TIX å gjøre noe med og inviterer derfor russen 2020 til Norges aller første digitale russetreff – Landstreff TIX.

Landstreff TIX finner sted 30. april kl. 20.00 (natt til 1. mai), samme dag som russetiden tradisjonelt sett skulle startet over hele landet. Arrangementet vil bestå av en 3-timers lang livesending hvor målet er at russen skal aktiviseres og sosialiseres fra sine egne hjem. Det handler om å gjenskape følelsen av å være på et russetreff ved å tilrettelegge for at russen kan oppleve et fellesskap, men uten å være fysisk samlet.

Les også:  Drinken som gjør deg til sommerens vinner!

– Vi tar den første skålen sammen, og derfra får vi se hvor det går. Kanskje det blir kult, og kanskje det blir litt rart. Men vi skal i hvert fall feire russetid og vi skal ha det fett. Russen kommer til å kommunisere med hverandre online, sier TIX.

Som en del av programmet vil det bl.a. bli streamet en utendørs TIX-konsert med full konsertproduksjon. Det hele vil bli streamet direkte via prosjektets hjemmeside Landstrefftix.no. Arrangementet er helt gratis.

Les også:  LESERINNLEGG: Hvordan forstå fuglenes sang?

– Dette er en gave til russen. Det kan selvfølgelig ikke erstatte russetiden, men jeg håper mange kan ha glede av bidraget mitt likevel. Treffet er laget i samarbeid med Russedress, Aim Studio og Red Bull med et felles mål om å gi noe til russen som ikke får gjennomført feiringen slik som planlagt, sier TIX.

– Jeg elsker jo russen og skulle egentlig brukt denne tiden på å spille konserter over hele landet. Jeg vet hvor viktig akkurat denne kvelden er for mange russ, og siden det er viktig at russen ikke er ute å feirer på normalt vis håper jeg at Landstreff TIX kan være et lite plaster på korona-såret, i tillegg til å være en god grunn til å følge retningslinjene fra myndighetene og feire hjemmefra. Vi sees på FaceTime-fylla! avslutter TIX.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.