12,5 millioner kroner til omstilling i Andøya kommune

nfk

Fylkesrådet bevilger 12,5 millioner kroner til omstillingsarbeidet i Andøy kommune i 2021. – Omstillingsarbeidet er nå midtveis og viser gode resultater, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland.

– Omstillingsarbeidet i Andøy kommune er godt i gang med mange spennende prosjekter. Omstillingsorganisasjonen fungerer godt og det er god kontakt mellom fylkeskommunen, Innovasjon Norge, KMD og andre interessenter i arbeidet, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Les også:  Skryt og penger til inkludering av unge i Saltdal

Blant store prosjekter som det nå arbeides med er blant annet Andfjord AS (landbasert oppdrett), The Whale (Et reiselivsprosjekt, men også et stedsutviklingsprosjekt for Andenes) og Andøya Space Orbital (Spaceport) inkludert etablering av et romrelatert innovasjonssenter, Newspace North AS. Spesielt sist nevnte er et prosjekt med særlig utviklingspotensial.

– Fylkeskommunen følger omstillingen i Andøy tett. Vi bidrar med vår kompetanse gjennom deltakelsen i styret, aktivt samarbeid med kommunen og Innovasjon Norge, samt i arbeidsgruppen for å definere en statlig eiendomsstrategi for Andøy. Det siste blir et samarbeidsprosjekt mellom Forsvarsbygg, Andøya Space, Andøy kommune og Nordland fylkeskommune etter mønster for Ny By Ny Flyplass prosjektet i Bodø. Fylkeskommunen har i særlig grad bidratt med vurderinger og analyser knyttet til statsstøtteregelverket, sier Haukland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.