Stadig flere nordlendinger kjøper kaffeavtale

circle k

Om lag 140 000 innbyggere i Nordland drikker kaffe hver dag. Stadig flere kjøper også kaffeavtalekopper, og nye tall viser at Koppen til Circle K blir mer populær.

I løpet av 2019 har Circle K Norge solgt nærmere 24 000 Koppen-avtaler ved sine stasjoner i Nordland fylke. Dette er en tydelig økning fra i fjor.

– Med tanke på hvor populær kaffe er blant nordmenn flest, er jeg ikke overrasket over at Koppen-salget fortsetter å peke oppover. Innen utgangen av 2019 kommer vi til å passere 20 millioner påfyll på landsbasis, så de fleste sparer mye penger på en slik avtale, sier Jeanette Amara, som er kategoriansvarlig for mat og kaffe i Circle K.

Circle K Fauske er den stasjonen i Nordland som har solgt flest Koppen-avtaler gjennom 2019, etterfulgt av Circle K Mosjøen, Circle K Fagernes-Narvik, Circle K Svolvær og Circle K Hunstad. En kaffeavtalekopp kan gratis fylles med kaffe og andre varme drikker gjennom hele året.

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

Mer kaffe på veien
Ifølge Kaffeundersøkelsen 2019 drikker 75 prosent av den voksne befolkningen i Nord-Norge kaffe hver dag. Den gjennomsnittlige kaffedrikker i landsdelen får i seg fire kopper kaffe daglig.

52 prosent av kaffedrikkingen i Nord-Norge skjer i hjemmet, mens 21 prosent foregår på jobb. 23 prosent av kaffen drikkes andre steder.

– Nordmenn er storforbrukere er kaffe, og vi drikker stadig mer av den på vei til og fra jobb. Tidligere ventet vi til vi kom på kontoret, men nå tar vi en kopp bak rattet eller balanserer den inn på toget, sier Bjørn Grydeland, kommunikasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon, som står bak Kaffeundersøkelsen.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

Vant nasjonal kaffekopptest
Jeanette Amara tror mange bilister fikk med seg at Circle K Norge vant den store kaffekopptesten til TV2 Hjelper Deg tidligere i år. Hun tror dette kan ha påvirket salget av 2019-utgaven av Koppen.

– I tillegg fikk vi mange gode tilbakemeldinger på det nye designet på 2019-koppen, ikke minst på de store premiumkoppene med termoeffekt. 2020-koppene er basert på samme design, og kommer i forskjellige spreke farger. Dersom du av miljøhensyn ønsker å bruke årets kopp også neste år, går det selvsagt fint. Vi gir til og med en liten rabatt om du kjøper oblat uten kopp, sier hun.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Populær julegave
Koppen til Circle K dukket opp for første gang i 2003, da under navnet Frokostklubb-koppen, og har vært en fast følgesvenn i bilen for mange kunder i 16 år. Ifølge Jeanette Amara merker stasjonene en ganske stor etterspørsel i tiden før jul.

– Ja, dette er jo en populær og rimelig gave til den som allerede har alt, og det er ikke til å stikke under en stol at den også fungerer som en i-siste-liten-gave. Jeg har selv gitt bort en del av disse gjennom årenes løp, smiler hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.