– Widerøeoppkjøpet kan gi muligheter i Bodø

nfk

Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide mener Norwegians oppkjøp av Widerøe kan gi vekst- og utvikling i Bodø.

Fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide mener oppkjøpet av Widerøe kan være et godt grep for å utvikle selskapet videre.

– Flybransjen har stått i tøffe tider i noen år. Oppkjøpet av Widerøe kan gi trygghet for selskapet, og også skape utvikling i Bodø, sier fylkesrådsleder Dahlseng Eide.

Widerøe fyller en svært viktig funksjon i Nord-Norge og på Vestlandet. Gjennom det regionale nettet knyttes Nord-Norge og resten av Norge sammen.

Les også:  8,1 millioner i bredbåndsmidler til Salten

– Widerøe har vært et solid selskap med base i Bodø. Vi forventer at aktiviteten og hovedkontoret i Bodø fortsetter som før. Og at man faktisk også ser på hvordan dette viktige flerfaglige miljøet i nord kan utvikles og styrkes, underbygger Eide.

Med en klar forventning om at hovedkontoret fortsatt skal være i Bodø, løfter fylkesrådslederen fram enda et viktig moment for de som søker seg mot flybransjen som sin karrierevei.

Les også:  PODCAST: Ny ordfører i Bodø

– Widerøe har alltid vært en av Nordland største lærebedrifter. Selskapet har tatt samfunnsansvaret og har skjønt at lærlinger er veien å gå for å holde kontinuitet i fagkompetansen som ligger i selskapet. Dette kan også være en holdning til samfunnsoppdraget å ta med inn i morselskapet når Norwegian nå skal stake ut kursen for det enormt viktige Nordlands-selskapet som Widerøe er og skal være, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Eide påpeker at Nordland fylkeskommune har hatt et godt samarbeid med Widerøe gjennom mange år.

Les også:  Brakvalg for Høyre i Bodø: Her er tallene

– Nå ser jeg frem til et fortsatt godt samarbeid med Widerøe og nå også da Norwegian. Vi skal fortsette utviklingen av luftfarten i Nordland, også gjennom det spennende arbeidet som skjer rundt utviklingen av utslippsfrie fly. Dette bør prøves ut i Nordland, der det vil egne seg godt å starte, avslutter fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.