11 personer omkom i trafikken i april

trygg trafikk

Totalt har 28 personer mistet livet i trafikken så langt i år, mens det omkom 18 personer i samme periode i fjor. MC-sesongen har akkurat begynt, og to MC-førere mistet livet i april.

I fjor omkom 21 personer på MC – en betydelig økning fra tidligere år. Mange har rukket å gjøre klar motorsykkelen sin før årets sesong, og senest i går ble det varslet enda et dødsfall på MC.

– Det er langt høyere risiko for å havne i en alvorlig ulykke med MC enn for eksempel med bil. Motorsyklisten er mindre beskyttet, og kjøretøyet er mer krevende å kjøre. Dette innebærer blant annet at motorsyklister må planlegge og utvikle en god kjørestrategi i langt større grad enn bilister. Det skal veldig lite til før man mister kontrollen. Vi snakker ikke bare om unge menn som kjører så fort sykkelen går, men også voksne menn som feilberegner fart og plassering på tur inn i, og gjennom sving, sier pressesjef i Trygg Trafikk, Christoffer Solstad Steen.

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

Antall dødsulykker økte kraftig fra og med mai i fjor. Da omkom 19 personer. Ikke siden juli 2015 har så mange personer mistet livet i en enkel måned i Norge. Nå frykter Trygg Trafikk en tilsvarende ulykkesmåned.

– Vi er med god grunn bekymret for hva som møter oss i mai. Fjorårets mai var grusom, og vi må unngå å havne i en lignende situasjon igjen. Selv om vi ikke er kjent med årsakene til alle ulykkene i fjor, er det fortsatt for mange ulykker som skyldes for høy fart, kjøring i ruset tilstand og uoppmerksomhet. Det er viktig at vi alle tar ansvar for å være skikket til å være i trafikken. Bruk bilbelte, skru på bilmodus på telefonen og hold farten på et forsvarlig nivå, sier Solstad Steen.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

Russen er ute og feirer endt skolegang over hele landet, og det har kommet mange formaninger om viktigheten av sikre biler og busser for russen som er ute å ruller.

– Russetiden er en spesielt sårbar tid for ungdommen vår, og vi oppfordrer på det sterkeste at foreldre, foresatte, skole og myndigheter gjør det de kan for å tilrettelegge for en trygg og god feiring for russen. Ikke la dem kjøre rundt i russebusser eller russebiler hvor sikkerheten ikke er i ivaretatt, avslutter Solstad Steen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.