Sporten du kan glede deg til denne vintersesongen på NRK

nrk

NRK er vintersportens hjem når Ida Nysæter Rasch og Emil Gukild inviterer inn til årets Vinterstudio for å gi deg de viktigste sportsbegivenhetene gjennom vinteren. VM i nordiske grener, skiskyting og alpint og Julesjakk er noen av sesongens høydepunkter.

NRK Sport gir deg de største sportsøyeblikkene på TV, radio og nett også denne vinteren, med overføringer fra de største idrettsarrangementene i vinter.

De faste programlederne Emil Gukild og Ida Nysæter Rasch skal veksle på å lede Vinterstudio fra Marienlyst i Oslo der de inviterer idrettsstjerner, eksperter og kjendiser inn på besøk i sportshelgene framover.

– Ambisjonen er å lage verdens beste hjem for Vintersport, der vi håper at publikum også vil delta med sine meninger og ønsker. Vi vil lage fyldige sportshelger hvor man lærer, ler, blir oppdatert og engasjert, sier Gukild.

– Det er kanskje særlig viktig å ha noe å samles om i den spesielle tida vi er i nå, det finnes mange ensomme mennesker rundt omkring og det føles skikkelig fint å kunne holde de med selskap, legger Nysæter Rasch til.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Begge tar høyde for at denne vinteren kan bli mer uforutsigbar enn noen gang før, med en pandemi som kan føre til at mange arrangementer blir avlyst eller utsatt. De er likevel sikre på at NRK vil ha et godt tilbud til publikum uansett hvordan sendeskjemaene ser ut til slutt.

– Vi har ganske god erfaring fra før med å kaste oss kjapt rundt, vintersport blir jo ikke alltid som planlagt med vær og vind. Vinterstudio på Marienlyst står støtt samme hva som skulle skje i løpet av vinteren og seerne skal få noe bra å se på uansett, forsikrer programlederne.

NRK har forsterket vinterens ekspertlag denne sesongen med tidligere alpinist Nina Haver-Løseth og nypensjonert langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

–Det er gledelig at vi har knyttet til oss Haver-Løseth og Uhrenholdt Jacobsen, to fantastisk dyktige utøvere med lang erfaring fra sporet som kjenner miljø og utøvere godt. Begge er sterke kvinner med faglig tyngde, utstråling og god formidlingsevne, sier NRKs sportsredaktør Egil Sundvor.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Til sammen skal dette stjernelaget av ekspertkommentatorer, gjester og programledere levere herlig vintersport, helg etter helg hele denne vinteren. Og med mye innetid også framover skal vi i NRK gjøre det vi kan for å skape god stemning og spenning. Det har publikum virkelig fortjent etter en krevende tid med koronapandemi, sier han.

20. – 22. november: Nasjonal åpning på Beitostølen

Nasjonal sesongstart i langrenn og NM i kombinert.

 • Programleder: Ida Nysæter Rasch.
 • Eksperter: Fredrik Aukland og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.
 • Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn.

27. – 29. november: Verdenscupåpning i langrenn og skiskyting i Finland

Verdenscuprenn i langrenn, hopp og kombinert i Ruka, Finland.

Verdenscuprenn i skiskyting i Kontiolahti, Finland.

11. – 13. desember: VM i skiflyvning i Planica, Slovenia

28. desember – 1. januar: Hoppuka

NRK deler rettighetene med TV 2. NRK sender de første to rennene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen, mens TV 2 sender resten.

 • Programleder: Andreas Hagen.
 • Ekspert: Anders Jacobsen.
 • Kommentatorer: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.
Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

26. desember – 3. januar: Julesjakk – mestermøte

Det blir ni dager med sjakk i romjula fra det viktigste som skjer i sjakkverdenen akkurat nå, selv om VM i lyn- og hurtigsjakk er utsatt til 2021.

Denne jula dekker NRK andre runde av turneringen «The Champions Chess Tour». Det nye under pandemien er at ingen spillere møtes fysisk, mesterspillerne sitter «hjemme» hos seg selv rundt omkring i hele verden og spiller online.

 • Fast team i studio: Ole Rolfsrud, Heidi Røneid og Torstein Bae.
 • Reportere: Carl Andreas Wold og Emil Gukild.
 • Ekspertkommentator: Atle Grønn.

5. januar til 9. januar: Tour de Ski i Italia

NRK sender rennene i Tour de Ski fra tirsdag 5. januar i Toblach fram til avslutningen i Val di Fiemme den 9. januar.

 • Programledere: Ida Nysæter Rasch og Harald Thingnes
 • Ekspert: Fredrik Aukland
 • Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

NRK deler senderettighetene med TV 2, som sender rennene i starten av Tour de Ski.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.