Opphever omstillingsloven

nfd

Omstillingsloven ble innført for å skape dialog mellom nedleggingstruede bedrifter og lokale myndigheter, men har ikke hatt den effekten vi ønsket oss.

Omstillingsloven er den sjuende loven som nå blir opphevet for å fjerne unødvendig regelverk og dermed forenkle hverdagen for landets bedrifter.

– Det skal være så lett som mulig å drive bedrift i Norge. Omstillingsloven bidrar til det motsatte, fordi den fører til unødvendige kostnader for næringslivet, samtidig som prosessene knyttet til loven ikke hindrer nedleggelse av produksjon, arbeidsplasser eller avvikling av bedrifter, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Regjeringen vil legge til rette for lønnsom og bærekraftig omstilling og utvikling av et innovativ og konkurransedyktig næringsliv. Unødvendige pålegg og byråkrati for bedriftene bidrar ikke til dette.

Regjeringen vil redusere næringslivets administrative kostnader med å forenkle rapportering, lover og regler med 10 milliarder kroner i perioden 2017-2021. Dette kommer i tillegg til 15 milliarder i gjennomførte forenklinger i perioden 2011-2017.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.