Rolig start i påskefjellet, men nå blir det bedre vær!

dnt

Det har vært god plass i fjellet i påskeferiens første dager, men med bedre værmeldinger øker pågangen på DNTs hytter. Hit kan du dra om du vil til fjells nå.

– Jeg oppfordrer til å pakke sekken, hive seg på et tog eller i bilen og komme seg til fjells. Det er flotte skiforhold og nok av plass på de fleste hyttene i fjellet, og nå stilner endelig vinden som har herjet i fjellet i Sør- og Midt-Norge, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforeningen.

I løpet av palmehelgen har DNTs betjente hytter hatt 2386 påskegjester. Vertskapene melder om at værmeldingene har ført til mindre folk enn forventet, men tror det snur når værutsiktene nå ser bedre ut. 

– Populære innfartshytter ved Hardangervidda, som Finse og Haukeliseter, har hatt godt med gjester den første påskehelga tross for dårlig vær, mens det er roligere påskestemning i de andre fjellområdene. Vi er uansett glade for at folk endelig har funnet veien til fjells etter to år med stengte hytter, sier KlarpSolvang.  

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Krækkja på Hardangervidda er et populært sted å overnatte på veien over vidda. Her har det vært jevn gjennomfart med skiturister på vei fra hytte til hytte.  

– Her har praten gått lett i peisestua gjennom hele palmehelga. Det er så fint å endelig kunne ønske folk velkommen til påskefjellet! Vi har hatt folk i nesten alle sengene de siste dagene, men ser at vi fortsatt har god plass i dagene som kommer. Vi er klare med fine snøforhold, hjemmelaga mat og påskestemning, sier Signe Søndrål som er vertskap på Krækkja sammen med Per Martin Bjerke.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

I Trollheimen og Sylan har mye snø og vind resultert i avbestillinger i palmehelga, men nå ser værutsiktene bedre ut. Vertskapene melder om god plass til dem som planlegger tur senere i påskeuka.   

– En del av dem som hadde tenkt seg til oss i helgen kommer noen dager senere enn planlagt, så snart været tillater det. Jeg trodde nok aldri at vi ville klage over for mye snø en påske midt i april, smiler vertskap på Trollheimshytta, Elisabeth Johansson. 

Disse fem hyttene hadde mest besøk i palmehelga:

  1. Haukeliseter
  2. Finsehytta
  3. Krækkja
  4. Rondvassbu
  5. Fondsbu

Den klassiske påsketuren fra hytte til hytte står fortsatt sterkt som påsketradisjon. Etter to år med påskestengte hytter merker DNT at mange har lengter etter den gode gamle påsketuren. 

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Vi er vanedyr, og spesielt i påsken står tradisjoner sterkt. Våre hytter har flere gjester som kommer igjen år etter år, og går den samme ruta gjennom fjellet. Selv om været har vært ruskete de siste dagene melder flere hytter om god stemning og gjensynsglede mellom vertskap og gjester.  

Han oppfordrer folk til å senke tempoet, justere planene etter været og heller nye en ekstra dag på en hytte om været tilsier det.  

– Akkurat nå er det fortsatt mulighet for eget rom på de fleste av våre betjente hytter, så det er bare å bestille seg tur i påskehelga, sier DNTs generalsekretær.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.