trygg trafikk

Syklister: For høyt konfliktnivå på norske veier

Konflikter, frustrasjon og hensynsløse bilister. Det er syklistenes opplevelse av norsk trafikk. Det viser en ny undersøkelse blant norske syklister. – Det er for høyt konfliktnivå mellom syklister og bilister, og det... Les mer »
sykkel

Norske syklister ønsker sykkelveisatsing

6 av 10 norske syklister ønsker flere og bedre sykkelveier, viser en ny undersøkelse fra Trygg Trafikk og Tryg Forsikring som etterlyser en økt satsing på sykkelvei. – Vi blir stadig flere... Les mer »
fartsgrense

Mange omkomne på veiene så langt i år – Verre kan det bli

Det er en kraftig økning i antall omkomne i trafikken i årets første halvår – og Trygg Trafikk er redd den farlige trenden vil fortsette i sommer. I sommermånedene juni, juli og... Les mer »
sykkel

Ett av tre barn kjøres til skolen

Foreldre oppfordres til å la barna bruke beina på skoleveien. Likevel blir så mange som ett av tre barn kjørt til skolen. Nå går Trygg Trafikk, NAF og Syklistforeningen sammen for å... Les mer »
sykkel

Mange dødsulykker på norske veier i april – Nordland på 3. plass

12 personer mistet livet i trafikkulykker i april. Det er en betydelig økning i forhold til samme måned i fjor. – Det har vært en tung måned for trafikksikkerheten, sier Guro Ranes,... Les mer »
vinter vei

4 personer omkom i trafikken i februar

To måneder ut i det nye året har syv personer omkommet i trafikken. Det er langt færre sammenlignet med samme tidspunkt i fjor, da ti personer omkom i årets første to måneder.   – Hvert eneste dødsfall i trafikken... Les mer »
natt tog

Nordland godkjent som Trafikksikker fylkeskommune

– Kommunene i Nordland har generelt gjort et kjempebra sikkerhetsarbeid i flere år, og vært til inspirasjon for andre i hele landet. Derfor er det veldig hyggelig at vi nå også kan... Les mer »
trygg trafikk

Trygg Trafikk: – Refleksbruken øker ikke fort nok

Trygg Trafikks årlige reflekstellinger fra 2021 viser en liten økning i bruken av refleks sammenlignet med året før. Økningen er størst i Troms og Finnmark, Innlandet og Oslo. – Men det er... Les mer »
fartsgrense

Øvelseskjøring? Her Trygg Trafikks tips

Sommeren er høysesong for øvelseskjøring. Her er Trygg Trafikks tips for en trygg og god vei til lappen. – Bruk sommerferien til å la ungdommen ta over kjøringen. Det er viktig at... Les mer »
trygg trafikk

Trygg Trafikk: – Klart flertall ønsker promillegrense for elsparkesykkel

7 av 10 ønsker innføring av en egen promillegrense for elsparkesykler. Trygg Trafikk ber myndighetene ta grep for å hindre fyllekjøring og redusere antall ulykker. – Vi ønsker promillegrense for elsparkesykler. Det... Les mer »