natt sentrum

Ny undersøkelse: Berøringsskjerm i bil kan være farlig i trafikken

1 av 3 mener berøringsskjermer i bil gjør dem mer uoppmerksomme i trafikken, viser en undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Trygg Trafikk og Fremtind. Samtidig melder 3 av 4 at... Les mer »
pynt lys dekor

Specsavers i Bodø og Trygg Trafikk ber bilister passe på i vintermørket

– For mange bilister med dårlig syn kjører uten briller eller linser, sier Lidvard J. Veland, optiker i Specsavers Bodø. – Særlig når det er mørkt og glatt vinterføre gir dette økt... Les mer »
biler musikk

Mange kobler ut en viktig sans i trafikken

Det er deilig å drømme seg bort med god musikk eller en podkast på øret på tur i høstmørket. – Men det skaper farlige situasjoner og mange glemmer å se seg for.... Les mer »
vinter trafikk

100 døde i trafikken så langt i år: 7 døde i oktober

I oktober mistet 7 personer livet i trafikken, det betyr at 100 menneskeliv er gått tapt hittil i år på norske veier. Ikke siden 2016 har så mange omkommet i trafikken på... Les mer »
ambulanse

Sommeren krevde 47 menneskeliv i trafikken – Størst økning i Nordland

I løpet av de tre sommermånedene har 47 personer mistet livet i trafikken, mot 29 personer i samme periode i fjor. Bare i august i år har 18 mennesker omkommet. De tre... Les mer »
trygg trafikk

Syklister: For høyt konfliktnivå på norske veier

Konflikter, frustrasjon og hensynsløse bilister. Det er syklistenes opplevelse av norsk trafikk. Det viser en ny undersøkelse blant norske syklister. – Det er for høyt konfliktnivå mellom syklister og bilister, og det... Les mer »
sykkel

Norske syklister ønsker sykkelveisatsing

6 av 10 norske syklister ønsker flere og bedre sykkelveier, viser en ny undersøkelse fra Trygg Trafikk og Tryg Forsikring som etterlyser en økt satsing på sykkelvei. – Vi blir stadig flere... Les mer »
fartsgrense

Mange omkomne på veiene så langt i år – Verre kan det bli

Det er en kraftig økning i antall omkomne i trafikken i årets første halvår – og Trygg Trafikk er redd den farlige trenden vil fortsette i sommer. I sommermånedene juni, juli og... Les mer »
sykkel

Ett av tre barn kjøres til skolen

Foreldre oppfordres til å la barna bruke beina på skoleveien. Likevel blir så mange som ett av tre barn kjørt til skolen. Nå går Trygg Trafikk, NAF og Syklistforeningen sammen for å... Les mer »
sykkel

Mange dødsulykker på norske veier i april – Nordland på 3. plass

12 personer mistet livet i trafikkulykker i april. Det er en betydelig økning i forhold til samme måned i fjor. – Det har vært en tung måned for trafikksikkerheten, sier Guro Ranes,... Les mer »