ambulanse

100 mennesker har mistet livet i trafikken så langt i år

19 mennesker mistet livet i trafikken i september. Dermed ble september den verste ulykkesmåneden så langt i år. Totalt har 100 personer omkommet i trafikken, det er elleve flere enn i fjor... Les mer »
elsparkesykkel

Elsparkesykkel: Halvparten bruker aldri hjelm

I en spørreundersøkelse svarer hele 46 prosent at de aldri bruker hjelm når de kjører elsparkesykkel. – Det er overraskende mange, og dessuten ulovlig for alle under 15 år, sier Torbjørn Brandeggen... Les mer »
ambulanse

11 personer mistet livet i juni-trafikken

Halvveis inn i året har 51 personer mistet livet i trafikken, det er tre færre enn på samme tid i fjor. 28 av de omkomne er bilførere, som er en økning med... Les mer »
trygg trafikk

Trygg Trafikk: Bekymret for sikkerheten i russebussene

Det er vår i lufta og «rullingen» er i full gang mange steder i landet. Trygg Trafikk er bekymret for trafikksikkerheten for russen og ber samferdselsministeren ta grep før vi får flere... Les mer »
trygg trafikk

11 personer omkom i trafikken i april

Totalt har 28 personer mistet livet i trafikken så langt i år, mens det omkom 18 personer i samme periode i fjor. MC-sesongen har akkurat begynt, og to MC-førere mistet livet i... Les mer »
bil ratt speedometer

Trygg Trafikk: – Nordmenn tekster, sover og er beruset bak rattet

Én av fire menn har kjørt bil etter å ha drukket alkohol, og mer enn hver tredje nordmann har brukt håndholdt mobiltelefon under kjøring. Dette er blant funnene i en fersk rapport... Les mer »
fartsgrense

Seks menn omkom i trafikken i mars

Årets første tre måneder har kostet 17 menneskeliv, mens 11 personer mistet livet i samme periode i fjor. To av de omkomne i mars var fotgjengere. Det er kun menn som mistet... Les mer »
natt sentrum

Ny undersøkelse: Berøringsskjerm i bil kan være farlig i trafikken

1 av 3 mener berøringsskjermer i bil gjør dem mer uoppmerksomme i trafikken, viser en undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Trygg Trafikk og Fremtind. Samtidig melder 3 av 4 at... Les mer »
pynt lys dekor

Specsavers i Bodø og Trygg Trafikk ber bilister passe på i vintermørket

– For mange bilister med dårlig syn kjører uten briller eller linser, sier Lidvard J. Veland, optiker i Specsavers Bodø. – Særlig når det er mørkt og glatt vinterføre gir dette økt... Les mer »
biler musikk

Mange kobler ut en viktig sans i trafikken

Det er deilig å drømme seg bort med god musikk eller en podkast på øret på tur i høstmørket. – Men det skaper farlige situasjoner og mange glemmer å se seg for.... Les mer »