molde

Det var duket for et toppoppgjør i kampen om gullet i Eliteserien på et utsolgt Aspmyra stadion da regjerende seriemester Bodø/Glimt tok imot cup-vinner og formsterke Molde på Aspmyra lørdag kveld.

Glimt startet sterkest og vinner flere dueller og styrer spillet. Men så går Amahl Pellegrino i bakken etter en hard takling og måtte senere byttes ut. Han var den første av flere Glimt-spillere som fikk denne behandlingen.

Glimt har ballen og styrer spillet, men Molde er flinke til å forsvare seg, og de er farlige i angrep. Etter 40 minutter setter Markus André Kaasa inn 0-1 for Molde. Men etter 47 minutter setter Isak Helstad Amundsen inn 1-1 for Glimt.

Men gleden blir kortvarig. Minuttet etter setter Emil Breivik inn 1-2 for Molde, rett før dommerne blåser til pause.

Etter pausen har Glimt satt inn et nytt gir, og det hagler med farlige situasjoner og sjanser, men Molde er harde i taklingene og får avverget situasjonene.

Så setter Markus André Kaasa ufortjent inn 1-3 for Molde og det virker som luften går litt ut av Glimt. Glimt har ballen mest likevel og har gode muligheter, men det vil seg ikke denne kvelden. Istedet er det Ola Brynhildsen som setter inn 1-4 for Molde etter 85 minutter.

Dette blir stillingen når dommeren blåser av.

– Det ble en fotballkamp der forskjellene på lagene blir brutal med tanke på det som avgjør i fotball. De er bunnsolid offensivt på siste tredjedel og rundt egen boks. Hos oss er det litt motsatt. Måten Molde får komme til sjanser og mål på er utrolig skuffende, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG.