Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Unisport

I dag starter Euro 2024 i Tyskland, og Norge glimrer med sitt fravær. Det betyr ikke at nordmenn er nøytrale. Salgstallene fra  Unisports nettbutikk og deres nye butikk på Karl Johan viser at vi har en klar EM-favoritt.

Selv om Norge ikke er med i sommerens store høydepunkt for fotballinteresserte, betyr det ikke at vi ikke engasjerer oss. Ser vi på salgstallene til Unisports nettbutikk og deres nye butikk ppå Karl Johan fra 1. januar til i dag, kan vi enkelt rangere hvilke landslag som er mest populære blant nordmenn.

– Vi vet jo at nordmenn virkelig elsker fotball, og det er alltid spennende å dykke ned i salgstallene når et mesterskap står for trappene. I Norge er  det selvfølgelig spesielt interessant å se hvilket land som har den største følgerskaren, da dere i utgangspunktet er nøytrale, sier Michael Burk, tysker og administrerende direktør i Unisport.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

Unisport har opplevd økt salg av supporterutstyr i forkant av EM, og salget av drakter fra de ulike landene har vært skyhøyt denne våren.

– Vi har sett en betydelig økning i salget av supporterutstyr. Nordmenn er klare for fotballfest, uansett hvilket land de støtter. Selv i Norge kan vi nok forvente at hele landet tar en liten pause for å se de største kampene, sier Micheal Burk.

Med utgangspunkt i salgstallene hos Unisport er det imidlertid ting som tyder på at den norske fansen ikke er så nøytral som man skulle tro. Her er topp 5 mest solgte landslagstrøyer denne sesongen:

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

England – 21 %
Det er ingen tvil om at «Three Lions» har en stor tilhengerskare i Norge, og selger klart mest drakter i Norge av EM-deltagerne.

Tyskland – 12 %
Tyskland har alltid et lag som går langt i mesterskap takket være et tysk maskineri som fungerer som det skal. I år kan det potensielt bli hjemmeseier, og blant EM-deltagerne selger de nest flest drakter i Norge .

Portugal – 12 %
Cristiano Ronaldo-effekten gjør seg trolig fremdeles gjeldende, og ender på delt andreplass.

Italia – 11 %
Italia har alltid vært populære blant nordmenn, og det ser ut til at den trenden fortsetter med en respektabel fjerdeplass.

Danmark – 9 %
Våre skandinaviske naboer har også en solid tilhengerskare her til lands, men kanskje er femteplassen noe skuffende?

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

– Jeg skulle gjerne sett Norge i mesterskapet, men jeg må si at jeg er imponert over nordmenns fotballglede inn mot mesterskapet. Det varmer et fotballhjerte, sier Michael Burk.

Så uansett om du synger «It’s coming home», heier på «Die Mannschaft», roper «Força Portugal», «Forza Italia» eller støtter våre danske venner: nordmenn elsker fotball!

– Jeg ønsker alle fotballfans i Norge en fantastisk Euro 2024. La oss håpe på mange spennende kamper og mye god fotball, sier Burk før han avslutningsvis legger til: 

– Og så registrerer jeg forøvrig at Danmark ligger bak Tyskland på denne listen, og det er noe jeg ser frem til å dele med mine danske kollegaer!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.