For 50 år siden importerte Norge alt matkornet vi brukte. Langsiktig og systematisk forskning har gitt som resultat at 60-70 prosent av mathveten i gode kornår nå er norskprodusert. Men fuktigere klima... Les mer »
Hittil i år har Norge eksportert 2,2 millioner tonn sjømat til en verdi av 87 milliarder kroner. Eksportvolumet har falt med 4 prosent, og verdien har økt med 8 prosent eller 6,3... Les mer »
Restaurant Lofotmat i Henningsvær skriver på Facebook at de heller ikke denne vintersesongen kommer til å ta imot varer som blir levert med vogntog/lastebiler fra utenlandske selskaper, opplyser Resett. Årsaken skal være et dødsfall... Les mer »
Jytte er en serie med naturlig glutenfritt mjøl som inneholder gode næringsstoffer, som er spesielt viktig for de med glutenallergi. Felles for serien er at mjølene er rike på fiber, jern, protein,... Les mer »
E.C. Dahls Bryggeri slår til med et skikkelig kraftøl til jul i år som passer perfekt til både julemiddager, desserter og oster. Sankt Olav Juleøl er en quadrupel – en mørk, belgisk... Les mer »
De siste dagene har vi sett at det sauekjøttet ikke går til mat. Det er tragisk, og de fleste vil ikke kjenne forskjell i smaken mellom sau og lam. I et forskningsprosjekt... Les mer »
Videreutvikling av handelsforbindelsene med Kina, møter med kinesiske styresmakter og norsk bedrifter står på programmet når landbruks- og matminister Olaug Bollestad besøker Shanghai og Beijing fra 3 .- 9. november. Bollestad er... Les mer »
I helgen holdt den danske kjøkkenleverandøren Designa sitt årlige forhandlermøte i Danmark, og her ble Designa i Bodø kåret til årets partnerbutikk i Norge. Det neste året kan butikken smykke seg med... Les mer »