Kirkens Bymisjon etterlyser sterkere innsats mot fattigdom

deprimert

Generalsekretæren roper varsku rundt hvor kritisk situasjonen er for barn som vokser opp i fattigdom, etter funn fra ny rapport. Hun kritiserer regjeringen for å skissere en for enkel løsning.

– Det er overraskende at konsekvensene vi ser av fattigdom i barnefamilier ikke har utløst mer omfattende tiltak. Dårlig økonomi setter spor i mange deler av livet, og er ikke noe barn skal måtte ta ansvar for, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal.

Les også:  Slik hjelper skolen elevene med å forebygge synsproblemer

I en ny rapport fra Kirkens Bymisjon som ble lansert torsdag 7. november forteller 17 ungdommer om sin oppvekst i fattige familier i Norge, mens ansatte i 7 kommuner beskriver erfaringer fra arbeidet for barn i fattigdom. Ungdomsintervjuene er utført av Respons Analyse på bestilling fra Kirkens Bymisjon.

– Vi har lenge visst at det finnes barn som vokser opp i fattige familier, men det blir ofte sagt at ingen går sultne til sengs i Norge i dag. Disse nye funnene viser noe annet, sier Hvambsal.

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

Ungdommene beskriver hvordan dårlig råd handler om langt mer enn fritid. Noen har aldri hatt med seg matpakke på skolen, andre forteller om hullete og ikke varme nok klær. Mange har bodd trangt og flyttet ofte. Skam er utbredt og barn gjør en stor innsats for å holde situasjonen skjult for omgivelsene, også for å beskytte egne foreldre.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.