Årets juleøl fra E.C. Dahls Bryggeri heter Sankt Olav Juleøl

pr-o

E.C. Dahls Bryggeri slår til med et skikkelig kraftøl til jul i år som passer perfekt til både julemiddager, desserter og oster.

Sankt Olav Juleøl er en quadrupel – en mørk, belgisk øltype med god sødme og mye smak av frukt. Den kan nytes av alle som er glade i øl med stor smak, og er som skapt til norsk julemat. Navnet er Trondheims-bryggeriets hyllest til Olav den Hellige, eller Sankt Olav som han gjerne kalles i trønderhovedstaden.

Stor kar, stort øl
– Sankt Olav var en røslig kar, som vi mener fortjener et røslig juleøl. Derfor bestemte vi oss for å brygge en belgisk quadrupel. Dette er et mørkt øl med høy alkoholstyrke på 9,1 % som har mye smak av blant annet mørk og tørket frukt, sier Kristian Berger, bryggeriambassadør hos E.C. Dahls.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

Sankt Olav var konge i Norge fra 1015 til 1028, ble drept i slaget på Stiklestad i 1030 og skal være begravet et sted under gulvet i Nidarosdomen i Trondheim. Året etter sin død ble han erklært som helgen.

Perfekt til all slags julemat
Bryggerimester Wolfgang Lindell hos E.C. Dahls tenkte blant annet på typiske norske juleretter da han skulle skape Sankt Olav Juleøl.

– Dette er et øl som hamler opp med de fyldige smakene som både ribbe, julepølser og pinnekjøtt byr på. Alkoholstyrken er med på å rense ganen når du spiser fet mat. Samtidig er maltprofilen med på å balansere alkoholen, og gir Sankt Olav mer enn nok sødme til å takle skikkelig salt mat som pinnekjøtt, sier Lindell.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

God til ost og dessert
Sødmen i ølet gjør det også til en fin følgesvenn til juledesserter og oster. I tillegg anbefaler Kristian Berger å prøve Sankt Olav Juleøl til anderetter, lam eller annet rødt kjøtt.

– Dette er et øl som holder seg svært godt, så vi anbefaler å kjøpe noen ekstra flasker til lagring – kanskje helt til neste jul, sier Berger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.