XXL fornyer samarbeid med NAV

xxl

Over 500 personer er blitt ansatt i XXL gjennom et samarbeid med NAV. Nå er målet å rekruttere enda flere, spesielt unge arbeidstakere.

Inkluderingsarbeidet i XXL har pågått siden 2015, og har utspring ved XXL Lade og XXL Tiller i Trondheim. Underveis har det blitt utviklet flere programmer i samarbeid med NAV.

Blant annet har XXL og NAV i Trøndelag satset på arbeidstrening og kompetanseheving for unge arbeidstakere, og deltakerne også har fått oppfølging på områder som økonomi, fysisk helse og psykisk helse. I Oslo har NAV, Voksenopplæringen og XXL hatt en tilsvarende satsing for å få høyt kvalifiserte flyktninger ut i arbeid.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

– Inkluderingsarbeidet vårt er viktig og noe som mange XXL-ere rundt i landet er stolte av. Vi har ventet på å komme igang igjen med NAV-samarbeidet, og er glade for at det skjer nå. Vi ser et stort potensial i å gi arbeidserfaring, bygge kompetanse og skape flere XXL-ere, sier HR-direktør Elise Langerød i XXL.

Samarbeidet ble satt på pause etter at Arbeidstilsynet gjennomførte et tilsynsmøte hos XXL i starten av 2020. Tilsynet var ikke relatert til NAV-samarbeidet. XXL har gjennom det siste året utbedret forholdene i Arbeidstilsynets rapport. Partene er nå enige om å fortsette samarbeidet og utvikle det videre.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

– Vi gjenopptar samarbeidet med XXL om rekruttering, inkludering og kvalifisering av arbeidssøkere. Arbeidstilsynet har bekreftet at XXL har gjennomført utbedringene de ble pålagt. Arbeidsgivere er en viktig samarbeidspartner i formidlingsarbeidet. Vi er i en tid med stor usikkerhet i arbeidsmarkedet, og varehandel er en bransje der mange har fått muligheter, sier arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i NAV.

Flere av de som er rekruttert gjennom NAV har i dag sentrale stillinger i XXL (se faktaboks under).

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

– Dette er en moderne måte å ta samfunnsansvar på – en vinn-vinn-situasjon både for samfunnet, XXL og ikke minst for den enkelte. Vi gjenopptar nå samarbeidet gradvis, først og fremst med tanke på pandemien og situasjonen i samfunnet. Vi starter derfor på steder der vi har et etablert og godt samarbeid, sier Langerød i XXL.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.