Spennende nyheter fra Bergans i Bodø-butikkene

fløyen

Ingema Vik viser stolt frem ventilasjonen på ryggen på Fløyen W Anorak, Fløyen er Bergans sin største nyhet for sommeren 2018. Designerne bak produktserien mener kolleksjonen treffer turtrendene perfekt.

Ingema Vik er produktdesigner i Bergans og har hatt ansvaret for design og utvikling av Fløyen-bekledningen. Designkollega, Johannes Flem, har vært ansvarlig for sekkene og drikkebeltet som inngår i kolleksjonen. Deres mål har vært å utvikle produkter for det moderne friluftslivet.

– Allsidighet, funksjon og bærekraft har vært våre aller viktigste stikkord i produktutviklingen. I dag vil folk ha bærekraftige produkter som kan brukes til mange forskjellige aktiviteter. Friluftsliv har blitt trendy. Vi lever aktive liv og skiller ikke mellom tur og trening i like stor grad som før. Hverdagsmoten beveger seg også stadig mer i retning av turklær. Fløyen treffer disse trendene perfekt, mener Vik.

Les også:  LESERINNLEGG: Bodø2024 og forsoning i Nordland

Johannes Flem sier at flere og flere oppdager gleden ved å trene utendørs. Folk vil ha naturopplevelser i tillegg til trening, og legger øktene til steder som tidligere har blitt definert som turterreng.

– Fast hiking heter det på godt norsk, sier Flem. En krysning mellom det vi kjenner som turgåing og terrengløping. Det er dette vi har hatt i bakhodet når vi har laget Fløyen.

Les også:  Resirkulert mote fra Bodø kan bli ny trend

– Vi har brukt materialer som veier lite og puster superbra, men som også er slitesterke. For å oppnå optimal passfor­­m er hvert plagg konstruert fra bunnen av og gitt et relativt kroppsnært snitt. Hiking buksen er for eksempel laget som en mellomting mellom en ren løpetights og en turbukse. Dermed den kan den brukes til både løping, en tur på fjellet eller bare som den ultimate casual-buksen, forteller Vik.

Designerne har også jobbet for at kolleksjonen skal være mest mulig miljøvennlig og solid. Flere av produktene inneholder bluesign-godkjente ­eller resirkulerte stoffer. Fargene er nøytrale for at produktene skal vare lenger, og der det er mulig har de valgt løsninger som er lette å reparere.

Les også:  Avinor: Seks nye tårn overføres til Bodø

– Fløyen i Bergen er et perfekt eksempel på det moderne friluftslivet. Et bynært fjell som alle slags mennesker benytter til tur, trening og rekreasjon. Alltid med naturopplevelsen for øyet. Uansett om målet for turen er lenger inne på fjellet eller en kaffebar i Bergen sentrum, vil Fløyen-produktene være et perfekt valg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.