garn

Ny rapport: Havet kan være nøkkelen til fremtidig matsikkerhet

Med bedre havforvaltning kan det bli mulig å høste og produsere over seks ganger mer mat fra havet i verden enn vi gjør i dag, viser en ny rapport. Rapporten fra ekspertgruppen... Les mer »
coop hoel

Coop går inn på eiersiden i Norsk Kvalitetsmat AS

Norsk Kvalitetsmat har levert fiskemat til Coops butikker siden 2008. De to aktørene inngår et enda tettere samarbeid nå når Coop Norge Industri kjøper 45 prosent av aksjene i selskapet. – Oppkjøpet... Les mer »
lynx

Ekte Parmigiano Reggiano parmesan kan brukes til alt

Det er stor uvitenhet om at Parmigiano Reggiano er den eneste osten med betegnelsen parmesan. Takket være aromaen og den gode smaken er Parmigiano Reggiano et allsidig element på kjøkkenet, som treffer... Les mer »
matmerk

Maret Ravdna Buljo vant Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

Buljo hylles for sitt arbeid med å dokumentere og videreføre samisk matkultur: – Dette er kunnskap om ressursutnyttelse og bærekraft hele nasjonen kan ha nytte av i dag. Hele salen reiste seg... Les mer »
matbutikk

Viktig gjennomgang av daglivarebransjen fra Konkurransetilsynet

Konkurransetilsynets gjennomgang av innkjøpsbetingelsene i dagligvarebransjen viser at det er prisforskjeller mellom kjedene. Tilsynet påpeker at forhandlinger kan være bra for konkurransen. Samt at prisforskjeller kan være et naturlig resultat av forhandlinger,... Les mer »
dagligvarer

Store forskjeller i dagligvarekjedenes innkjøpspriser

Norgesgruppen får jevnt over bedre betingelser fra leverandører enn COOP og REMA 1000. For enkelte leverandører er forskjellene spesielt store. Det viser en kartlegging fra Konkurransetilsynet. I juni 2018 fikk Konkurransetilsynet i... Les mer »
grønnsaker

Vi kaster for mye mat – Hva kan du gjøre?

Totalt sett ble det kastet 73 kg. mat pr. innbygger i Norge i 2017, og størstedelen av dette (58%) kom fra private husholdninger. Dette er ikke bra hverken for økonomien eller miljøet.... Les mer »
matprisen 2019

Astrid Regine Nässlander fra Steigen vant matstipend

Astrid Regine Nässlander fra Steigen vant nylig KokkeKarlas stipend 2019 under Matprisen 2019. Astrid er en ambisiøs kokk og foredler med stor yrkesstolthet og yrkesglede. Hun setter maten for seg selv, fremmer... Les mer »
Foto: Regine Emilie Mathisen

Kraftig nedgang i rypefangst

Rypefangsten er redusert med opptil 90 prosent på Statskogs jaktområder i Sør-Norge, men også i landet forøvrig er reduksjonen kraftig. – Det er som forventet. Vi stengte populære områder i Sør-Norge og... Les mer »
virke matpris

Matprisene fortsetter å falle

Matprisene har falt mer enn normalt tre måneder på rad, og har knapt økt det siste året. Det viser ferske tall fra SSB. Tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med... Les mer »