Ekte Parmigiano Reggiano parmesan kan brukes til alt

lynx

Det er stor uvitenhet om at Parmigiano Reggiano er den eneste osten med betegnelsen parmesan. Takket være aromaen og den gode smaken er Parmigiano Reggiano et allsidig element på kjøkkenet, som treffer den femte smakssansen – umami.

Den kan serveres som en snack sammen med frukt og en god marmelade, brukes som krydder i sauser og gryter, eller som en ingrediens. 

Ekte Parmigiano Reggiano har en naturlig skorpe, uten voks, som dannes etterhvert som osten tørker. Til manges store overraskelse kan skorpen også brukes i matlagingen, og prøver du selv, vil du finne ut at den kan gjøre den store forskjellen på retten.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

På et ekte italiensk kjøkken blir skorpen aldri utelatt. Ofte brukes den til å lage velsmakende kraft av grønnsaker, men den kan med fordel også brukes i sauser og supper. Husk å ta ut skorpen før servering. 

En annen vri som italienere liker, er å varme opp skorpen i panne eller i ovnen til den er myk, og spise den slik den er. 

Les også:  15 millioner plastposer spart siden i sommer

Modningstiden har stor innvirkning på̊ smaken og passer du på å velge riktig alder på osten, vil du merke at den vil løfte smaksopplevelsen. En lang lagringsprosess og naturlig modning gir osten dens spesielle smak, aroma og konsistens. 

  • 12-18 måneders lagring kan skives og brukes sammen med rå grønnsaker og milde chutneyer. 
  • 22-24 måneders lagring passer perfekt til de tradisjonelle italienske pastarettene, både revet og i skiver. Skorpen kan brukes til suppe og kraft. 
  • En 26-30 måneder gammel Parmigiano Reggiano kan brukes for å forbedre smaken i tilberedning av hovedretter. Den kan også serveres i skiver som tilbehør til carpaccio. Skorpen kan brukes i risotto. 
Les også:  Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

Parmigiano Reggiano har beskyttet opprinnelsesbetegnelse (PDO). Dette betyr at det bare er Parmigiano Reggiano som kan selges under betegnelsen «parmesan».

For å være sikker på at det er ekte parmesan du kjøper, se etter om innpakningen har Parmigiano Reggiano-logo eller PDO-merkingen på seg. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.