Coop går inn på eiersiden i Norsk Kvalitetsmat AS

coop hoel

Norsk Kvalitetsmat har levert fiskemat til Coops butikker siden 2008. De to aktørene inngår et enda tettere samarbeid nå når Coop Norge Industri kjøper 45 prosent av aksjene i selskapet.

– Oppkjøpet i Norsk Kvalitetsmat er en del av Coops strategi for å bli enda bedre på sjømat, og sammen med Norsk Kvalitetsmat har vi lagt store planer for videreutvikling av selskapet, sier Hege Berg-Knutsen, administrerende direktør i Coop Norge Industri AS.  

Helt siden lanseringen av høykvalitetsserien Coop Smak* i 2009 har Norsk Kvalitetsmat vært en av leverandørene til serien, og både bacalao og bestemors fiskekaker er solgt i store mengder til Coops kunder.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

– Vi er veldig glade for å ha fått på plass et utvidet samarbeid med Norsk Kvalitetsmat, fordi vi vet at Ivar og hans medarbeidere er dyktige folk med store ambisjoner for fremtiden. Tilgang til en moderne og svært effektiv maskinpark, i kombinasjon med våre egne ressurser innenfor produktutvikling og merkevarebygging, vil gi oss en unik mulighet for å utvikle bærekraftige og moderne sjømatprodukter til glede for kundene og medeierne våre, sier Tor Helge Gundersen, direktør for Innkjøp og Sortiment i Coop Norge SA.

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

Norsk Kvalitetsmat AS er en familiebedrift med produksjon i Surnadal på Indre Nordmøre. De ble grunnlagt i 1997, og har siden den gang flyttet inn i moderne lokaler og vokst til en solid industriell produsent.

– Avtalen med Coop Norge Industri er viktig, og dette er en kjempegod dag for oss. Avtalen gjør at vi kan jobbe mer langsiktig, det gir oss en trygghet og den sikrer mange lokale arbeidsplasser. Coop og Norsk Kvalitetsmat passer godt sammen, og vi har mange av de samme verdiene, sier Ivar Næss, daglig leder i Norsk Kvalitetsmat AS.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Både Coop Norge Industri og Norsk Kvalitetsmat ønsker å utvikle sunne produkter innen sjømatkategorien.

– Coop Norge har signert en intensjonsavtale for sunnere mat. Vi har forpliktet oss til å arbeide mot bransjemessige felles mål, blant annet at inntaket av sunne matvarer som fisk og sjømat skal øke. For å nå dette målet må vi tilby kundene våre sjømatprodukter som smaker godt og som er enkle å tilberede. Det er klart at et tett samarbeid med Norsk Kvalitetsmat gir oss bedre muligheter til dette, avslutter Gundersen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.