Verdens matvareprogram får Nobels fredspris

fn

Verdens matvareprogram (WFP) får Nobels fredspris 2020 for sin innsats i kampen mot sult og for sitt bidrag til å skape forutsetninger for fred.

Verdens Matvareprogram (WFP) har spilt en viktig rolle under koronakrisen. Matvareprogrammet har ikke bare sikret mat til sårbare grupper, men er også FNs ledende aktør for logistikkoperasjoner. Med stengte grenser og få flyavganger som kan få matvareforsyninger inn til dem som trenger det, har WFPs rolle som koordinator vært essensiell.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

– Gratulerer med en svært velfortjent pris til Verdens matvareprogram (WFP). Matvareprogrammet har hatt en nøkkelrolle i å støtte regjeringer og det humanitære samfunnet under koronakrisen. Under covid-19 har WFP ikke bare vært instrumentelle i å sikre at befolkninger får mat, men også medisinsk utstyr og humanitært personell. Dette er også en viktig anerkjennelse til FN og multilateralt arbeid, sier Anne Cath da Silva, generalsekretær i FN-sambandet.

Les også:  Slik hjelper skolen elevene med å forebygge synsproblemer

Årlig hjelper Verdens matvareprogram over 86 millioner mennesker, gjennom matvareassistanse i krisesituasjoner og i langsiktige prosjekter.

– Vi har enda en vei å gå. I dag mangler én av ni personer tilstrekkelig mat. Fredsprisen er derfor en viktig pris også for å sette søkelyset på denne alvorlige situasjonen, sier da Silva.

I 2015 gikk alle verdens land sammen om FNs bærekraftsmål for å forsøke å løse store utfordringer. En av de største utfordringene er å utrydde sult. Koronakrisen har sendt verden i feil retning. En fersk FN-rapport fra juli anslår at pandemien kan føre til at over 130 millioner flere vil sulte innen slutten av 2020.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.