israel

LESERINNLEGG: Fred står ikke på dagsorden i EU

I 2018 la USAs president Donald Trump frem et forslag til fredsplan for å løse den fastlåste konflikten mellom Israel og de palestinske araberne. Planen er konsentrert om en visjon om å gi både den arabiske... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Er Israels eksistens et hinder for fred?

Den nye regjeringskoalisjonen i Israel har annonsert at den har til hensikt formelt å erklære israelsk suverenitet over deler av Judea og Samaria.  Det dreier seg i alt vesentlig om deler av det såkalte... Les mer »
fn new york

Coronaviruset: FN-møter og konferanser avlyses

FN har avlyst og nedskalert en rekke møter og konferanser for å hindre spredning av coronaviruset. FNs kvinnekommisjons 64. samling skulle åpnet i dag med 1100 deltakere. Nå er konferansen kraftig nedskalert... Les mer »
merkel

LESERINNLEGG: Har Europas ledere en forakt for demokrati?

Formannen for de tyske sosialdemokratene, Martin Schulz, ber SPD-kongressen om å skrive en ny grunnlov for EU, eller “Det fjerde riket” som en annen liten tysker med bart ville kalt det. De... Les mer »
deprimert

FORUT til FNs medlemsland: – Barn og ungdom først!

Beskyttelse av barn og unge må alltid være det viktigste hensynet å ta i narkotikapolitikken. Dette var det klare budskapet FORUT framførte for FNs medlemsland da Dag Endal holdt innlegg i FNs... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Kravet om boikott bygger på misforståelser

Vi skrev nylig om initiativet fra FNs Menneskerettighetsråd om å svarteliste 112 israelske og internasjonale firma som leverer varer og tjenester til innbyggerne i Judea, Samaria og Øst-Jerusalem, – kjent i norske medier som «Vestbredden»... Les mer »
swastika

LESERINNLEGG: Kan antisemittisme kamufleres som noe annet?

Samtidig som 250 ledere fra hele Europa var samlet i Paris til den årlige konferansen til European Jewish Association (EJA) hvor dagsorden var konfrontasjon med den sterkt voksende antisemittismen i Europa, valgte Byrådet i Oslo å... Les mer »
fn new york

Coronaviruset: FNs Kvinnekommisjon avlyses?

FNs kvinnekommisjon som etter planen skal møtes i New York fra 9. mars, står i fare for å bli avlyst på grunn av coronaviruset. Årets kommisjon, som er det 64. i rekken,... Les mer »
fn

Norge høres i FN-komité: Oppfyller vi menneskerettighetene?

25. og 26. februar møter norske myndigheter hos FNs komité for økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter i Genève. Der vil de få tilbakemeldinger på hvordan Norge overholder forpliktelsene i FNs konvensjon om... Les mer »
bil ratt speedometer

LESERINNLEGG: Nye Veier vil bygge E134 med fire felt og 110-fartsgrense

NRK melder at Nye Veier mener de kan bygge ny 4 felts motorvei mellom Sandvika i Oslo og Bergen på E134 med 110 Km/t fartsgrense for mellom 120 og 150 milliarder kroner.... Les mer »