Nærings- og fiskeridepartementet

Lanserer internasjonalt fiskekrimprosjekt

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen sammen med utviklingsminister Dag-Inge Ulstein lanserer onsdag 16. september et prosjekt i regi av FN for å bekjempe fiskerikriminalitet. Fiskerikriminalitet er et omfattende og komplekst problem.... Les mer »
fn

Første fysiske møte i FNs generalforsamling siden mars

For første gang på nesten seks måneder møttes FNs generalforsamling fysisk i New York. Møtet, som ble avholdt torsdag 3. september, var ledet av presidenten for Generalforsamlingen, Tijjani Muhammad-Bande. Han roste medlemslandene... Les mer »
rettigheter

LESERINNLEGG: Når loven erstattes av politiske meninger

I bladet Dagen har det i sommer pågått en intens debatt om hva som er gjeldende folkerett. En del av dette ordskiftet viser at det for enkelte sitter langt inne å innrømme at Israel... Les mer »
fn new york

I oktober starter Norge som observatør i FNs sikkerhetsråd

UDs utsendte i New York og her i Norge jobber nå på spreng for å få alt klart til oppstarten i januar 2021 når Norges periode i Sikkerhetsrådet starter. Allerede fra 1.... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Forvirringen omkring Midtøsten vedvarer

De siste dagene har medier over store deler av verden gitt sensasjonelle fremstillinger av at det er inngått en avtale om normale diplomatiske forbindelser mellom De forente arabiske emirater og Israel. Av dr.... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Tragedien i Mellomkirkelig Råd

I et oppslag i bladet Dagen 10. august (papirutgaven) gjør generalsekretæren i Mellomkirkelig Råd, MKR, Berit Hagen Agøy, rede for sitt syn på hva som er «gjeldende folkerett» og hvor hun mener den... Les mer »
jødehat

LESERINNLEGG: Hvorfor har oppgjøret med rasismen unntak for jødehat?

Vi bør få svar på hva det var med frigjøringen av jødenes historiske fedreland fra okkupasjon og fremmedstyre som mange nordmenn ikke fullt ut kan akseptere? Av dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Fred står ikke på dagsorden i EU

I 2018 la USAs president Donald Trump frem et forslag til fredsplan for å løse den fastlåste konflikten mellom Israel og de palestinske araberne. Planen er konsentrert om en visjon om å gi både den arabiske... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Er Israels eksistens et hinder for fred?

Den nye regjeringskoalisjonen i Israel har annonsert at den har til hensikt formelt å erklære israelsk suverenitet over deler av Judea og Samaria.  Det dreier seg i alt vesentlig om deler av det såkalte... Les mer »
fn new york

Coronaviruset: FN-møter og konferanser avlyses

FN har avlyst og nedskalert en rekke møter og konferanser for å hindre spredning av coronaviruset. FNs kvinnekommisjons 64. samling skulle åpnet i dag med 1100 deltakere. Nå er konferansen kraftig nedskalert... Les mer »