swastika

LESERINNLEGG: Krystallnatten som ikke tok slutt

Den 9. november 1938 var innledningen på noe som fremdeles pågår: Den endelige løsningen på jødespørsmålet – Jødeutryddelsen – Holocaust – Shoah. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. Det skjedde... Les mer »
forut

Solidaritet over landegrenser på FN-dagen

Over hele Norge løpes det skoleløp og arrangeres barnehagebasar til inntekt for FORUT på FN-dagen. Det er en viktig dag for både læring og innsats for andre, og i år handler det... Les mer »
gaza

LESERINNLEGG: Virkeligheten om Gaza er problematisk for media

Nyheten om at det var Islamsk Jihad som hadde bombet sykehuset i Gaza, slo ned som en Kassam-rakett blant politikere og journalister. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. De hadde... Les mer »
sidsel wold

LESERINNLEGG: Gaza, Berlin og NRK

Den moralismen som nå serveres fra politikere, medier og organisasjoner for å forsøke å skape en opinion mot Israels kamp for å utslette terror-organisasjonen Hamas, er falsk. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Kort vei fra dugnad til gule vester

Rishi Sunak og Storbritannia har bestemt seg for å utsette klimamålsettingene sine med å skyve på gjennomføringen. Av: Terje Halleland, Energipolitisktalsperson, Fremskrittspartiet. Sommerens flommer, branner og store ødeleggelser gjør en slik avgjørelse... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Sekstiårskrigen

I 56 år har vi hørt om Israels frigjøring av Øst-Jerusalem, Judea, Samaria og Gaza som ble invadert og okkupert av arabiske naboland i 1948. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot... Les mer »
tryg

Aleksander reddet en fremmed fra å drukne

Tirsdag 25. juli er verdensdagen for å forebygge drukning. En dag opprettet av FN for å øke oppmerksomheten mot forebygging av drukning samt for å minnes de som har druknet, og støtte... Les mer »
uloba

Funksjonshemmede: Norges største menneskerettighets-brudd må stoppes!

Hver dag brytes menneskerettighetene til mange titusen funksjonshemmede på det groveste. I årets «Stolthetsparade» sa funksjonshemmede at nok er nok. For 15. år på rad markerte funksjonshemmede lørdag at Norge må innfri... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norge og FN vert for historiens største internasjonale ministerkonferanse om fiskerikriminalitet

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim samler ministere fra alle verdensdeler til høynivåkonferansen Blue Justice 23. mars i København, hvor blant annet nye tilslutninger til en internasjonal ministererklæring... Les mer »
rettigheter

LESERINNLEGG: Feil må innrømmes og rettes opp

Mange betrakter med undring det dramaet som utspiller seg omkring regjeringskontorene i Oslo hvor norske samer krever at myndighetene overholder nasjonale og internasjonale forpliktelser de har inngått til å verne om minoriteters rettigheter.... Les mer »