Solidaritet over landegrenser på FN-dagen

forut

Over hele Norge løpes det skoleløp og arrangeres barnehagebasar til inntekt for FORUT på FN-dagen. Det er en viktig dag for både læring og innsats for andre, og i år handler det spesielt om Malawi.

Målet med FN-dagen (24. oktober) er å gjøre folk oppmerksomme på hva FN får til. Den brukes også til å hedre veteranene som har tjenestegjort for FN og jobbet for fred i konfliktfylte områder. 

Mange skoler og barnehager deltar i FORUTs pedagogiske kampanjer og bruker oppleggene i forbindelse med FN-dagen.

Foreløpig deltar 1045 barnehager og barneskoler i FORUT Barneaksjonen dette skoleåret. Samtidig er 77 skoler påmeldt FORUT Skoleløpet. Elever på flere videregående skoler gjennomfører også egne solidaritetsprosjekt i samarbeid med FORUT.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Til sammen er mer enn 70.000 barn og unge aktive i FORUTs pedagogiske kampanjer i løpet av skoleåret. Selv om kampanjene kan gjennomføres når som helst, er det aller størst aktivitet på og rundt FN-dagen. Mange bruker kampanjene som et utgangspunkt for å lære om verden og andre kulturer.

Barneaksjonen handler om livet til fem år gamle Hamphless i Malawi. Barnehagebarn i Norge ser filmer, hører musikk, hører historier, lager maispuddingen nsima og mye mer.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

I Skoleløpet blir elever i grunnskolen kjent med speiderjenta Favor fra Malawi. Hun er 11 år og kjemper mot barneekteskap og for jenters rettigheter i et mannsdominert samfunn. I årets pedagogiske opplegg er også Selda Ekiz med. Hun er å se i en rekke korte forklaringsfilmer om ting som kan være vanskelig å forstå når man skal forandre verden.

– Vi er takknemlige for at så mange barn engasjerer seg for en mer rettferdig verden og tar i bruk de pedagogiske kampanjene våre. Det er nydelig å se at folk samles til basar, foreldrekaffe eller kunstutstilling i barnehagene. Inntektene fra Barneaksjonen og Skoleløpet er viktige bidrag til FORUTs arbeid mot fattigdom og for en mer rettferdig verden, sier generalsekretær Ida Oleanna Hagen.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Pengene som samles inn går til FORUTs utviklingssamarbeid for barn og unge i India, Nepal, Sri Lanka, Malawi, Sierra Leone og Zambia. I år brukes en del av midlene på prosjekter for utdanning i Malawi. Blant annet bygges det en ny førskole i landsbyen til Hamphless.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.