forut

Solidaritet over landegrenser på FN-dagen

Over hele Norge løpes det skoleløp og arrangeres barnehagebasar til inntekt for FORUT på FN-dagen. Det er en viktig dag for både læring og innsats for andre, og i år handler det... Les mer »
bobil

Halve kommune-Norge bryter loven!

Ifølge forurensningsloven skal alle kommuner ha tømmestasjoner for spillvann og toalettavfall. Likevel er det kun ca halvparten av norske kommuner som tilbyr det. – Her må det ryddes opp, krever Norsk Bobilforening... Les mer »
deprimert

FORUT til FNs medlemsland: – Barn og ungdom først!

Beskyttelse av barn og unge må alltid være det viktigste hensynet å ta i narkotikapolitikken. Dette var det klare budskapet FORUT framførte for FNs medlemsland da Dag Endal holdt innlegg i FNs... Les mer »
forut

– FORUT vekket mitt politiske engasjement

Det var kampanjer fra bistandsorganisasjonen FORUT som vekket Christin Guldahl Madsens (V) politisk i ungdomstida og gjorde henne opptatt av solidaritet. Det ga henne derfor gode minner da hun og resten av... Les mer »
nettspill

76.000 barn til aksjon for en bedre verden

Barn i hele Norge markerer FN-dagen ved å lære om globale utfordringer og samtidig gjøre en innsats for å forandre verden. Svært mange skoler og barnehager som deltar i FORUTs aksjoner har... Les mer »
forut

FORUT med ny Norad-avtale til 154 millioner kroner

FORUT har signert en ny samarbeidsavtale med Norad om finansiering av bistands- og utviklingsprosjekter. Avtalen er på 154 millioner kroner og sikrer et omfattende bistands- og utviklingsarbeid de neste fem årene. –... Les mer »
forut

Angrepene på Sri Lanka: – Kan bane vei for mer autoritære politiske krefter

Sri Lanka er rammet av et omfattende og koordinert terrorangrep mot kirker og hoteller. – Det har aldri skjedd før at turister er mål på Sri Lanka. Angrepene kan føre til etnisk... Les mer »
natur sommer barn

Bruker FN-dagen til å hjelpe andre barn

Over hele Norge markerer barn i dag FN-dagen ved å lære om solidaritet, FNs bærekraftsmål og at det går an å bidra til en bedre verden. Mange deltar i solidaritetsaksjoner til inntekt... Les mer »
sprit

Mer enn hvert 20. dødsfall i verden er knyttet til alkohol

En ny rapport fra verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at 3 millioner dødsfall i 2016 skyldtes alkoholbruk. Alkohol medfører flere dødsfall globalt enn for eksempel tuberkulose. – De fattigste landene bærer de største... Les mer »
forut

10.000 skolebarn i Norge hjelper barn i andre land

Utdanning er en vei ut av ekstrem fattigdom for mange barn i Sierra Leone. Dette skoleåret vil tusenvis av skolebarn i Norge løpe, lære og sørge for at flere får muligheten til... Les mer »