Hver fjerde nordmann som handler på nettet bruker PayPal

paypal

I Norge er det nå over én million aktive PayPal-kontoer. Det tilsvarer at hver fjerde nordmann som handler på nettet bruker PayPal til å betale.

Nordmenns kjøpelyst på nett har aldri vært større. DIBS by Nets ga nylig ut sin årlige statistiske rapport om norsk e-handel. Rapporten, «Norsk e-handel 2018», viser at nordmenns forbruk på nett er spådd å nå 144,8 milliarder i 2018.

Det er en økning på 17 prosent siden i fjor.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Når det kommer til hvordan nordmenn foretrekker å betale på nett viser rapporten at PayPal er den foretrukne og mest brukte betalingsmetoden etter bankkort.

Jonas Breding, nordisk leder i PayPal er ikke overrasket over dette.

– Nordmenn har lenge vært veldig interesserte i å handle på nettet, også fra utlandet. De ønsker å spare tid og penger, og oppdage nye varer og tjenester på en trygg måte. Det har gitt en solid grobunn for PayPals vekst i det norske markedet, sier Breding.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Rapporten avdekker at nordmenn anser PayPal som den tryggeste betalingsformen når de handler på nett.
Breding mener det er en av de viktigste årsakene til at tjenesten har blitt så populær i Norge.

– Penger er personlig, og god sikkerhet er helt vesentlig når vi handler og selger på nettet. At det er over én million PayPal-kontoer i bruk i Norge er for oss en bekreftelse på at plattformen vår legger til rette for gode og trygge handleopplevelser, fortsetter han.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Til sammenlikning bruker hver 3. online bruker i USA PayPal når de handler på nett, og hver 5. og 6. i EU.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.