Stadig nye barnevern-skandaler til tross: KS vil senke terskelen for å melde til barnevernet

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:8._mars_2016_IMG_8861_%2824997961793%29.jpg

Etter flere barnevern-skandaler og en drøss med dommer i Den europeiske menneskerettsdomstolen, offentliggjorde nylig regjeringen at de oppretter en egen undersøkelseskommisjon som skal undersøke svikt i barnevernet.

For få dager siden slaktet også Riksrevisoren barnevernet i en ny rapport der det ble avdekket at barnevernet fjernet barn fra foreldre uten dokumentasjon og begrunnelser.

Og nylig ble det dessuten kjent at tidenes barnevern-skandale, Lobben-saken, som er kjent gjennom medier i hele landet, nå blir Europa-historiens første doble EMD-sak.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Hva gjør Kommunenes Sentralforbund (KS) som organiserer de kommunale barnevernskontorene som tar alle barna etter dette? Lanserer en ny tjeneste som skal gjøre det enda enklere å ta flere barn:

«Vil senke terskelen for å melde til barnevernet: Ufarliggjøre å sende inn en bekymringsmelding. En ny datatjeneste skal gjøre det mulig å sende bekymringsmeldinger til barnevernet digitalt, og KS garanterer for sikkerheten», opplyser Lofoten-Tidende (bak betalingsmur).

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Allerede i 2020 kunne en forsker konkludere med at «Mange bekymringsmeldinger til barnevernet skulle ikke vært sendt» og at «Lærere og helsepersonell vet for lite om hva som må til for å bryte taushetsplikten og varsle barnevernet», ifølge Forskning.no.

Og for bare uker siden rapporterte Utdanningsnytt at «Statsforvalter mener skoler melder til barnevernet uten grunn».

Men nå ser det ut som at det skal bli enda enklere å melde til barnevernet uten grunn. Det er nesten ikke til å tro.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Allerede i september kunne Dagsavisen melde at statsråd Kjersti Toppe beklaget overfor foreldre som opplever at skolen sender bekymringsmelding til barnevernet om barn med skolevegring.

Men barnevernindustrien, der KS organiserer det offentliges sektor, har løsningen – nå vil man senke terskelen for å melde til barnevernet!

Foto: Flickr/Wikipedia

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.