facebook

Barnevernet i Fauske kritiseres i viral Facebook-video

Nancy Eriksson fra Fauske, kjent fra TV-programmet Kakekrigen, går nå viralt på nett. I en video forteller hun at en jente som forteller om seksuelle overgrep, tvinges av barnevernet til å bo... Les mer »
jente barn

Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Barnevernet svikter på en lang rekke områder, ifølge Helsetilsynet. Ustabil bemanning, mer bruk av tvang og mangel på samarbeid er noen av problemene, opplyser Dagbladet. Dette er første gang Helsetilsynet utgir en... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Vil flytte rusbehandling av barn fra barnevern til helsevesenet

Sykehusene skal få ansvaret for rusbehandling av barn og unge, i stedet for barnevernet. Det bekrefter helseminister Jan Christian Vestre. – Flere forteller at de ikke hadde rusproblemer før de kom på... Les mer »
nettavisen

Barnevernet i Bodø tar flest barn i hele landet

Mens Oslo og Stavanger har relativt få barn under omsorg fra barnevernet, ligger de store byene i Nord-Norge øverst. Klart flest barn blir tatt av barnevernet i Bodø, enn i resten av... Les mer »
ambulanse

Ny rapport: 91 selvmordsforsøk ved barnevernsinstitusjoner i 2023

Det var 91 selvmordsforsøk ved barnevernsinstitusjoner i fjor. Det avsløres i rapporten «Analyse av alvorlige hendelser barnevern» fra Bufdir til Barne- og familiedepartementet. Til fagbladet Fontene sier Barne- og familieminister Kjersti Toppe... Les mer »
youtube

Video: – Fauske kommune er redd sin egen barneverntjeneste

Influenseren Hans Anton Kristiansen fra Fauske har gjort seg bemerket med virale videoer på TikTok og YouTube. Etter å ha vært med på et bystyremøte i Fauske hevder han nå at politikerne... Les mer »
etterlatte

Krever helsehjelp til barnevernsofre

Nylig publiserte Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) forskningsrapporten «Helsehjelp til barn i barnevernet». Bakgrunnen er de mange avsløringene om helsen til barn i barnevernet. – Rapporten «Helsehjelp til barn i barnevernet» blir et... Les mer »
Hans Anton Kristiansen

Advokat Snorre Ottemo Nordby fra Bodø får gjennomgå av YouTuber

Influenseren Hans Anton Kristiansen fra Fauske har blitt et nettfenomen med millioner av visninger på TikTok. Nå får advokaten Snorre Ottemo Nordby fra Bodø gjennomgå i en ny YouTube-video. Advokat Snorre Ottemo... Les mer »
gunnar andreassen

Podcast: Hans fra Fauske går viralt på nett

Hans Anton Kristiansen fra Fauske lager videoer for TikTok og YouTube, enkelte av videoene har fått titusenvis av visninger, bare de siste 60 dagene har han fått 1,2 millioner visninger! Journalist og... Les mer »
barn

Lovbrudd og krise i barnevernet i Bodø: – Vi gjør en kjempejobb

Bodøposten.no trykket nylig nyheten om sjokkrapporten fra Statsforvalteren i Nordland at barnevernet i Bodø ikke engang vet hvor mange barn de har i fosterhjem. Nå reagerer kontrollutvalget i Bodø kommune. – Barnevernet... Les mer »