Brudd i lønnsoppgjøret for ansatte i staten

bedrift lønn avtale

Forhandlingene har pågått siden 5. april uten enighet. Natt til søndag var bruddet et faktum. YS, Unio og LO Stat har sammen brutt forhandlingene.

Tilbudet ble aldri bra nok for LO Stat, blant annet på fordeling og likelønn. Nå går statsoppgjøret til mekling med frist 23. mai kl 24:00.

– Mange ansatte i staten har opplevd reallønnsnedgang de siste årene. Staten har ikke vist vilje til å kompensere dette, det er skuffende. Vi sto så langt fra hverandre at det ikke var noen annen løsning enn å kaste kortene, sier Egil André Aas.

Les også:  Historisk lønnsoppgjør i frontfaget

I tillegg til uenighet om lønnsnivået var det også uenighet om skjevheter i lønn mellom kvinner og menn.

– Staten legger videre opp til et løp hvor det blir nærmest umulig å rette opp skjevheter i lønn mellom menn og kvinner. Dette er ikke god likestillingspolitikk, poengterer Egil André Aas.

Bruddet i lønnsoppgjøret innbefatter ikke bare LO Stat, også Unio stat har brutt forhandlingene.

Les også:  Enighet i lønnsoppgjøret for hotell- og restaurantbransjen

– Avstanden mellom partene var for stor til at vi kunne finne en forhandlingsløsning. Nå må vi få assistanse av riksmekleren, sier forhandlingsleder i Unio stat, Petter Aaslestad.

Årsakene skal være at lønnskravene ikke ble innfridd, i tillegg til at dagens avtale kunne bli dårligere.

– Staten har ikke imøtekommet oss på våre krav, samtidig som de legger opp til en svekkelse av dagens avtale, sier Petter Aaslestad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.