– Falsk anmeldelse fra barnevernet i Tromsø

tromsø

Bodøposten.no publiserte i februar nyheten om at barnevernet i Tromsø ville sensurere Facebook. Årsaken skal være at en mor til et barn som er tatt av barnevernet har begynt å legge ut informasjon om saken på en Facebook-gruppe.

Facebook-gruppen er populær i Tromsø og har pr. idag nesten 4.000 medlemmer i den lille byen i Troms. Men offentliggjøringen av saken falt ikke i god jord hos Barneverntjenesten i Tromsø kommune.

Bodøposten.no intervjuet lederen for barnevernet i Tromsø som kunne fortelle at hun følte seg krenket av offentliggjøringen og oppførselen til moren, Ida Åsesdatter Isaksen.

Les også:  Politiet sikrer Aspmyra under Bodø/Glimt – Lugano

– Dette handler ikke om at barneverntjenesten ønsker å sensurere opplysninger om vår saksbehandling. De anmeldte forholdene er grove påstander og svært krenkende personkarakteristikker av ansatte i barneverntjenesten, og etter vår vurdering brudd på straffelovens bestemmelser om hensynsløs og skremmende atferd og brudd på privatlivets fred, sier Aina Isaksen som er enhetsleder i Barneverntjenesten i Tromsø kommune til Bodøposten.no.

Det barneverntjenesten i Tromsø mente var trusler ble så anmeldt til politiet i Tromsø.

Likevel er moren ikke nådig i sin kritikk av barnevernet i Tromsø. Bodøposten.no publiserte i mars et leserinnlegg der moren retter sterk kritikk til barnevernet i Tromsø over behandlingen av barnet og henne.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

Men nå har saken tatt en ny vending, moren anklager barnevernet nå for falsk anmeldelse.

Bodøposten.no har fått tilgang til et lydopptak der det som skal være en saksbehandler i barnevernet i Tromsø innrømmer at man ikke føler seg truet av moren.

– Saksbehandleren har anmeldt meg til politiet for trusler jeg ikke har kommet med, nå kan jeg bevise at personen ikke engang føler seg truet av meg, sier moren til barnet.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

Ifølge lydopptaket innrømmer saksbehandleren at man ikke føler seg truet, men det virker likevel som vedkommende i barnevernet i Tromsø er urolig for hvordan folk i Tromsø kan reagere på hennes og barnevernets behandling av barnet og moren.

– Jeg har ikke truet noen, dette er en falsk anmeldelse og det har en strafferamme på mellom 2 til 4 år. Personen er mer redd for hvor mange som vet om hva barnevernet har gjort, sier Ida Åsesdatter Isaksen.

Barnevernet i Tromsø var ikke tilgjengelig for kommentar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.