Slik unngår du skattesmellen

sparegris

Flere enn 4 av 10 har tatt grep for å unngå restskatt i år. Og allerede nå kan du sørge for å unngå skattesmell neste år.

Å få en baksmell på skatten er for de fleste en litt ubehagelig opplevelse og noe vi ønsker å unngå. En ny forbrukerundersøkelse Respons har utført for SpareBank 1 viser hva nordmenn faktisk gjør for å slippe restskatt.

– For mange er baksmell på skatten den store frykten. Men heldigvis er det lett å gjøre noe med det. Jeg synes det er smart å gardere seg allerede nå for å slippe en ekstra utgift når sommerferien starter neste år, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

Les også:  Salget av lavprisprodukter øker kraftig

Dette gjør vi for å unngå eller dekke inn en eventuell restskatt:

18 % har bedt arbeidsgiver trekke ekstra skatt.

Dette er en veldig enkel metode som mange kan bruke. Kontakt lønningsansvarlig der du jobber og be om å bli trukket f.eks. 500 kroner eller et annet beløp i ekstra skatt hver måned. Du kan ikke disponere pengene når de først er betalt inn, men du får dem tilbake med renter året etter.

Les også:  Kutte båtforsikringen i vinter? Ikke mye å spare

16 % har endret skattekortet.

Alle kan selv endre skattekortet sitt på Skatteetatens nettsider. Dette er særlig aktuelt når dine inntekter eller fradrag har endret seg betydelig. Arbeidsgiver får automatisk tilgang til det nye skattekortet slik at du ikke må informere eller levere noe til arbeidsgiver.

11 % har satt av penger for å dekke restskatten.

Denne metoden passer godt for den som har god sparedisiplin. Du kan spare et fast beløp hver måned eller variere akkurat som du selv vil. Men skulle det dukke opp en økonomisk krise, har du pengene tilgjengelig.

Les også:  15 millioner plastposer spart siden i sommer

– I tillegg er det mulig å spare skatt allerede i år ved å gå gjennom skattemeldingen og sørge for at du får med deg alle fradragene du har krav på. Jeg tror enda flere kan unngå restskatt om de bruker noen minutter på å sjekke skattemeldingen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen.

Foreløpige tall fra Skatteetaten viser at rundt 800.000 personer ligger an til å få restskatt i år mens 2,8 millioner får penger tilbake. Frist for levering av skattemeldingen er mandag 30. april.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.