a-krim bodø

Frykter dyrtid kan føre til oppblomstring av useriøse i Nordland

Nå ber a-krimsenteret i Nordland forbrukere være ekstra på vakt. Sjekk alltid virksomheten du vurderer til ditt prosjekt og velg seriøse aktører. Det siste året har stramme økonomiske tider med økte renter... Les mer »
skatteetaten

Ny svindelbølge med «Skatteetaten» som avsender

Skatteetaten minner om at de aldri sender lenker uoppfordret i e-post eller SMS. – Hvis du finner en lenke som henviser til Skatteetaten enten i en epost eller i et nettsøk, ikke... Les mer »
Regnskap Norge

Uakseptabelt fra Skatteetaten: – Fraskriver seg ansvar

Ny skattemeldingsløsning for næringsdrivende gir store utfordringer med å overholde fristene. Skatteetaten må ta ansvar og gi ytterligere utsettelse, mener Regnskap Norge. Skatteetaten har i dag varslet at regnskapsførere og revisorer kan... Les mer »
skatteetaten

A-krimsenteret i Nordland: Fant lovbrudd hos halvparten av de kontrollerte i bygg- og anleggsbransjen

A-krimsenteret i Nordland har siden 2022 kontrollert 80 virksomheter og rundt 250 arbeidstakere innen bygg og anlegg. De avdekket lovbrudd i halvparten av kontrollene. – Vi har gjort en rekke kontroller av... Les mer »
skatteetaten

A-krimsenteret i Nordland: – Grove brudd på lønnsvilkårene hos lokale restauranter

A-krimsenteret i Nordland gjennomførte i januar en større målrettet aksjon i Bodø for å kontrollere arbeidsvilkårene under julebordsesongen i 2022. De avdekket alvorlige brudd på lønn og arbeidsvilkår hos en aktør som... Les mer »
skatteetaten

Årets skreifiske: A-krimsenteret forventer bedring i arbeidsforholdene

Under fjorårets skreifiske avdekket a-krimsenteret grove brudd på arbeidstidsbestemmelsene. – Jeg forventer en bedring i år, sier leder for a-krimsenteret i Nordland Kurt Kolvereid Jacobsen.  –  A-krimsenteret har de siste årene fulgt... Les mer »
vigsel gift

Skatteeataten: Enklere vei til bryllup i utlandet

Valentines Day står på trappene, og er du i det ekstra romantiske hjørnet i år har det aldri vært enklere å gifte seg på en kritthvit strand i Thailand eller i en... Les mer »
skatteetaten

Sjokktall: Halvparten av kontrollerte restauranter i Nordland fulgte ikke loven!

A-krimsenteret i Nordland har gjennom 2022 kontrollert 55serveringssteder i Nordland. Hos flere enn halvparten av virksomhetene avdekket de lovbrudd.  Både arbeidsavtaler, lønn i henhold til tariffavtaler og overtidsgodtgjørelse, føring av personallister og... Les mer »
pizza

A-krimsenteret i Nordland: Fant lovbrudd hos 1 av 2 kontrollerte take-aways

A-krimsenteret i Nordland har de siste månedene gjennomført kontroll hos 27 serveringssteder som driver takeaway. Hos halvparten av de kontrollerte avdekkes lovbrudd.  Senteret har sett nærmere på arbeidsavtaler, lønn i forhold til... Les mer »
skatteetaten

A-krimsenteret i Nordland:
 – Mindre arbeidslivskriminalitet i fiskeindustrien

A-krimsenteret har de siste årene fulgt den landbaserte delen av fiskeindustrien i Nordland tett. I 2019 ble det konkludert med at det foregikk grov utnyttelse og arbeidslivskriminalitet. Dagens situasjon viser bedring i... Les mer »