sommer natur

Leier du ut bolig eller hytte? Sjekk skattereglene!

I år oppgir de fleste at de skal ha sommerferie i eget land og det betyr at mange ser muligheten for ekstra inntekter ved å leie ut huset sitt eller hytta. For... Les mer »
skattemelding

Fristen nærmer seg: Næringsdrivende må levere eller søke om utsettelse for å unngå tvangsmulkt

Fristen for å levere skattemeldingen eller å søke om utsettelse er mandag 31. mai. I år kan du forlenge leveringsfristen til 20. august. Nesten 400 000 næringsdrivende risikerer tvangsmulkt i år hvis de ikke... Les mer »
skatteetaten

Skatteetaten advarer om svindel SMS og epost

Svindlere prøver igjen å lure nordmenn ved å utgi seg for å være Skatteetaten. Hvert år rundt tiden for skattemeldingen kommer det nye varianter av falske e-poster. Nytt i år er at... Les mer »
penger

Skatteetaten: – Søk om lønnsstøtte fra 3. mai

Søknadsportalen for lønnsstøtte åpner mandag 3. mai. Arbeidsgivere kan søke om lønnsstøtte for perioden 15. mars og ut juni 2021. Søkefristen er 30. september. Lønnsstøtteordningen innebærer at kriserammede bedrifter kan få inntil... Les mer »
skatteetaten

Nå er skattemeldingen sendt til alle – 3 av 4 ligger an til å få penger igjen

Skattemeldingen er nå sendt ut til fem millioner personer. – Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler, slik at du betaler riktig skatt, oppfordrer skattedirektør Nina Schanke... Les mer »
Skatteetaten

4,1 milliarder kroner i skjulte formuer meldt inn til Skatteetaten

I 2020 tok 212 personer kontakt med Skatteetaten for å melde om uoppførte inntekter og formuer. I løpet av fjoråret ble det behandlet totalt 304 saker med verdier på over fire milliarder... Les mer »
cv mal

Søk om lønnstilskudd fra 1. februar

Søkeportalen for lønnstilskudd åpner mandag 1. februar. Arbeidsgivere kan søke om lønnstilskudd for oktober, november og desember i fjor. Søkefrist er 1. mars. Arbeidsgivere, det vil si næringsdrivende, enkeltpersonforetak, institusjoner, ideelle organisasjoner,... Les mer »
skatt nord

Kurt (35) fra Bodø ny a-krim sjef i Nordland

Kurt Jacobsen fra NAV Kontroll nord overtar rollen som koordinerende leder for a-krimsenteret i Nordland. Han overtar jobben etter Lars-Jørgen Gunnestad som har gått over i ny stilling i Skatteetaten. – Dette er... Les mer »
Simployer

Du må skatte av det digitale julebordet!

Skatteetaten godtar ikke at arbeidsgivere arrangerer julebord på Teams eller andre digitale plattformer uten at de ansatte betaler skatt av fordelen.  Helseminister Bent Høie har i år frarådet julebord med fyll og... Les mer »
kalkulator

Nå er kompensasjonsordningen åpen for søknader for juni og juli

Foretak med betydelig omsetningsfall i juni og juli kan nå søke om tilskudd fra kompensasjonsordningen for næringslivet. For fire måneder siden åpnet nettportalen for kompensasjonsordningen for næringslivet, kompensasjonsordning.no. Siden har over 60.000... Les mer »