Skatteetaten skjerper innsatsen mot skjulte kryptoverdier

Verdier for titalls milliarder kroner i kryptovaluta oppgis ikke til beskatning. Skatteetaten styrker nå ekspertgruppen som jobber med kryptovaluta for å veilede og kontrollere mer. – Nye tall viser at det fremdeles... Les mer »
iphone

Skatteeataten: – Ikke bli lurt i en travel førjulstid

Hver gang skattekortet offentliggjøres og ved andre viktige skattedatoer er det svindlere som forsøker å få innbyggerne til å gi fra seg sensitiv informasjon. – Skatteetaten sender aldri lenker uoppfordret. Dette er... Les mer »
skattemelding

Ny skattemelding for næringsdrivende

Skatteetaten moderniserer skattemeldingen for næringsdrivende. Det betyr at det kommer endringer ved innleveringen neste år, som det er viktig at du forbereder deg på allerede nå. De gamle Altinn-skjemaene er på vei... Les mer »
stortinget

Pendlerbolig-skandalen: Skatteetaten åpner kontroll

Stortingets administrasjon har mottatt brev fra Skatteetaten, der det varsles om at det er besluttet å gjennomføre kontroll av grunnlaget for arbeidsgiveravgift for pendlerboliger som er tildelt fra Stortinget. Kontrollen vil ifølge... Les mer »
Regnskap Norge

Dye regler kan koste næringslivet 900 millioner kroner årlig

Skatteetaten har sendt på høring forslag om «Opplysningsplikt om salgs- og kjøpstransaksjoner». Regnskap Norge advarer mot forslaget, som oppfattes svært inngripende for næringslivet og potensielt vil kunne påføre administrative byrder beregnet til... Les mer »
sommer natur

Leier du ut bolig eller hytte? Sjekk skattereglene!

I år oppgir de fleste at de skal ha sommerferie i eget land og det betyr at mange ser muligheten for ekstra inntekter ved å leie ut huset sitt eller hytta. For... Les mer »
skattemelding

Fristen nærmer seg: Næringsdrivende må levere eller søke om utsettelse for å unngå tvangsmulkt

Fristen for å levere skattemeldingen eller å søke om utsettelse er mandag 31. mai. I år kan du forlenge leveringsfristen til 20. august. Nesten 400 000 næringsdrivende risikerer tvangsmulkt i år hvis de ikke... Les mer »
skatteetaten

Skatteetaten advarer om svindel SMS og epost

Svindlere prøver igjen å lure nordmenn ved å utgi seg for å være Skatteetaten. Hvert år rundt tiden for skattemeldingen kommer det nye varianter av falske e-poster. Nytt i år er at... Les mer »
penger

Skatteetaten: – Søk om lønnsstøtte fra 3. mai

Søknadsportalen for lønnsstøtte åpner mandag 3. mai. Arbeidsgivere kan søke om lønnsstøtte for perioden 15. mars og ut juni 2021. Søkefristen er 30. september. Lønnsstøtteordningen innebærer at kriserammede bedrifter kan få inntil... Les mer »
skatteetaten

Nå er skattemeldingen sendt til alle – 3 av 4 ligger an til å få penger igjen

Skattemeldingen er nå sendt ut til fem millioner personer. – Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler, slik at du betaler riktig skatt, oppfordrer skattedirektør Nina Schanke... Les mer »