pizza

A-krimsenteret i Nordland: Fant lovbrudd hos 1 av 2 kontrollerte take-aways

A-krimsenteret i Nordland har de siste månedene gjennomført kontroll hos 27 serveringssteder som driver takeaway. Hos halvparten av de kontrollerte avdekkes lovbrudd.  Senteret har sett nærmere på arbeidsavtaler, lønn i forhold til... Les mer »
skatteetaten

A-krimsenteret i Nordland:
 – Mindre arbeidslivskriminalitet i fiskeindustrien

A-krimsenteret har de siste årene fulgt den landbaserte delen av fiskeindustrien i Nordland tett. I 2019 ble det konkludert med at det foregikk grov utnyttelse og arbeidslivskriminalitet. Dagens situasjon viser bedring i... Les mer »
Regnskap Norge

20 000 virksomheter risikerer tvangsmulkt

– Fristen for å få etablert en OTP i tråd med nye vilkår er 30. juni. Etter denne datoen vil man risikere tvangsmulkt dersom pensjonsordning ikke er innført i tråd med loven,... Les mer »
skatteetaten

Varsler fiskerikontroller i Nordland

Det årlige skreifiske er godt i gang. Nå varsler a-krimsenteret i Nordland økt tilstedeværelse og kontroll. A-krimsenteret er opptatt av at arbeidstakere skal ha ei lønn å leve av, verdige bo- og... Les mer »

Skatteetaten skjerper innsatsen mot skjulte kryptoverdier

Verdier for titalls milliarder kroner i kryptovaluta oppgis ikke til beskatning. Skatteetaten styrker nå ekspertgruppen som jobber med kryptovaluta for å veilede og kontrollere mer. – Nye tall viser at det fremdeles... Les mer »
iphone

Skatteeataten: – Ikke bli lurt i en travel førjulstid

Hver gang skattekortet offentliggjøres og ved andre viktige skattedatoer er det svindlere som forsøker å få innbyggerne til å gi fra seg sensitiv informasjon. – Skatteetaten sender aldri lenker uoppfordret. Dette er... Les mer »
skattemelding

Ny skattemelding for næringsdrivende

Skatteetaten moderniserer skattemeldingen for næringsdrivende. Det betyr at det kommer endringer ved innleveringen neste år, som det er viktig at du forbereder deg på allerede nå. De gamle Altinn-skjemaene er på vei... Les mer »
stortinget

Pendlerbolig-skandalen: Skatteetaten åpner kontroll

Stortingets administrasjon har mottatt brev fra Skatteetaten, der det varsles om at det er besluttet å gjennomføre kontroll av grunnlaget for arbeidsgiveravgift for pendlerboliger som er tildelt fra Stortinget. Kontrollen vil ifølge... Les mer »
Regnskap Norge

Dye regler kan koste næringslivet 900 millioner kroner årlig

Skatteetaten har sendt på høring forslag om «Opplysningsplikt om salgs- og kjøpstransaksjoner». Regnskap Norge advarer mot forslaget, som oppfattes svært inngripende for næringslivet og potensielt vil kunne påføre administrative byrder beregnet til... Les mer »
sommer natur

Leier du ut bolig eller hytte? Sjekk skattereglene!

I år oppgir de fleste at de skal ha sommerferie i eget land og det betyr at mange ser muligheten for ekstra inntekter ved å leie ut huset sitt eller hytta. For... Les mer »