Kulturminnedagene i Nordland åpner denne helgen med mange spennende lokale arrangement

musikk

Denne helgen starter årets kulturminnedager «Fremtidens kulturarv», med over 200 arrangement over hele landet. Lokale arrangører har brukt mange måneder på å forberede sine arrangement hvor kulturminner blir løftet frem og tilgjengeliggjort for publikum.

Lokale lag og foreninger, museer og kommuner står bak alle de flotte arrangementene og bredden på innholdet er formidabelt. Over det ganske land kan man oppleve historiske omvisninger, foredrag, åpne hus, håndverksdemonstrasjoner, utstillinger, konserter, fotturer, familiedager etc.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

Tema for årets kulturminnedager er «Fremtidens kulturarv». Tematikken utfordrer arrangørene til å formidle kulturarven på en engasjerende måte, se på historien i et bærekraftsperspektiv og holde kulturarven levende – til glede for kommende generasjoner.

– Kulturvernforbundet er imponert over det glødende engasjementet, kreativiteten og kunnskapen hos de lokale arrangørene. Kulturminnedagene er som en diger, spennende skattekiste som åpnes og tilgjengeliggjøres for publikum hvert år, og bidrar til å spre kunnskap og nysgjerrighet rundt våre kulturminner og historie, sier generalsekretær i Kulturvernforbundet Toril Skjetne.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Det er mange spennende kulturminnedagsarrangement i Nordland i løpet av den neste uken, som f.eks:

  • Åpen dag på Ballangen Museum, 7. september
  • Gå «Russestien» / Tur til Nordals-toppen, 7. september
  • Rust og rengakaka, Rana museum 14. september
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.