Spar penger – ta ferien i mai!

restplass

Har du mulighet til å ta sommerferien i mai? Det lønner seg. Du kan faktisk spare 1000-vis av kroner på nøyaktig samme pakkereise med fly og hotell om du velger å feriere utenfor den travleste tiden i juli.

Restplass.no har sammenlignet priser på de populære reisemålene Mallorca, Rhodos, Kreta og Gran Canaria. Og det er ikke lite penger du kan spare.

– Reiser er ferskvare, sier Ruth Elin Simonsen, senioranalytiker i restplass.no. Det betyr at tilbudene som er tilgjengelig i dag ikke nødvendigvis er der i morgen. Prisene endres etter etterspørsel, de populære hotellene blir tidlig utsolgt og de mest populære flyavgangene blir fort dyre. De fleste planlegger å ta ferien i juli så for avreiser i denne perioden er det allerede daglig endring i både prisnivå og utvalg.

Les også:  Ferie: Nord-Norge minst opptatt av bærekraft

– Det er ikke bare selve reisen som er billigere i mai enn i juli, prisnivået på mat, drikke og andre fornøyelser på reisemålene i Syden er som regel også også lavere. Det gir positivt utslag på det totale feriebudsjettet, legger Simonsen til. I år er det i tillegg mange røde dager i mai, så er man lur og planlegger godt kan man få en hel uke ferie uten å ta ut mange fridager.

Vi har sammenlignet prisen på nøyaktig samme type pakkereise med fly og 4-stjerners hotel en uke i mai mot en uke i juli hos et utvalg av turoperatører, med avreise fra Gardermoen. Utfallet er det samme hos alle, det er mye å spare om du kan ta ferien utenfor høysesongen.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

Under er noen priseksempler fra dagens søk på restplass.no.

Mallorca: Spar 5850 kroner per person ved å reise 12. mai i stedet for 14. juli. Reisen er med turoperatøren Apollo til hotel Prinsotel Alba og innkvartering i en 2-roms leilighet. Avreise 12. mai koster 4648,- per person og avreise 14. juli koster 10498,- per person.

Gran Canaria: Spar 4209 kroner per person ved å reise 3. mai i stedet for 20. juli. Reisen er med turoperatøren Solfaktor til hotellet Bluebay Beach Club med innkvartering i leilighet med plass til 1-4 personer. Avreise 3. mai koster 3461,- per person, og avreise 20. juli koster 7670,- per person.

Les også:  Vant internasjonal pris for digital bolighandel

Kreta: Spar 5145 kroner per person ved å reise 3. mai i stedet for 21. juli. Reisen er med turoperatøren Ving til hotellet Alexandra Beach Club innkvartering i en 2-roms leilighet. Avreise 3. mai koster 4250,- per person, og avreise 21. juli koster 9348,- per person.

Rhodos: Spar 4700 kroner per person ved å reise 18. mai i stedet for 20. juli. Reisen er med turoperatøren TUI til hotellet Blue Star Sun Beach Resort med innkvartering i en 1-roms leilighet med plass til to personer. Avreise 18. mai koster 4648,- per person, og avreise 20. juli koster 9348,- per person.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.