Varm mat til kalde turer

vinter grill

Det er en flott opplevelse å besøke noen av de mange flotte utsiktene Norge har å by på. Særlig om skiføret er bra. Men hva med litt god mat?

Ta med grillen på tur og varm opp kalde opplevelser – med mat om skaper stemning. Med enkle forberedelser kan du se frem til mer enn Kvikk Lunsj og frossen matpakke – og gjøre måltidet til turens høydepunkt.

Les også:  Siste sjanse til å redde villaksen

Man kan for eksempel grille en nydelig laksesnacks, men da må du huske å ta med deg en av de større Weber grillene, størrelsen passer perfekt til at flere kan lage maten sin samtidig ute i kulden.

Slik lager du en nydelig laksesnacks:

Ingredienser

400 g skinnfri laksefilet
30 g gressløk
50 g svart sesam
50 g hvit sesam
3 ss olivenolje
Wasabi-puré
50 g majones
Vann

Les også:  Kjell Arne fra Lofoten kan vinne landbruks-pris

Dipp

1 ss honning
1 ss søt sennep
1 ss olivenolje
1 ss brunt sukker
Salt og pepper

PÅ KJØKKENET

Skjær laksen i like kuber. Ta laksen på grillspydene, og sørg for at spissen på spydet ikke er synlig.
Vask gressløken og finhakk den. Ha svart og hvit sesam, samt gressløk i tre forskjellige boller.
Pensle laksebitene med olje.
Bland sammen wasabi-puré og majones med litt vann.
Ha alle ingrediensene til dippen i en bolle og bland det godt.

Les også:  Nå må båten opp!

VED GRILLEN

Klargjør grillen for direkte varme ved cirka 250 °C.
Grill laksebitene lett på begge sider – i cirka ett minutt på begge sider, avhengig av størrelsen på kubene. La dem avkjøle.
Dypp hver pinne i dippen – deretter i enten den svarte eller hvite sesamen eller gressløken. Serveres med wasabi-majones.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.