Ber utvalg vurdere tidsbegrensede oppdrettstillatelser

Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen har besluttet at utvalget som skal gå gjennom tillatelsessystemet i havbruk videreføres. Fiskeri- og havministeren har bedt utvalget vurdere om fremtidige oppdrettstillatelser bør bli tidsbegrensede. Utvalgets sammensetning er også justert.

– Det er behov for en grunnleggende gjennomgang av hele tillatelsessystemet i havbruksnæringen. I Hurdalsplattformen varsler regjeringen at vi vil gjøre fremtidige oppdrettstillatelser tidsbegrensede. Jeg har derfor bedt utvalget inkludere dette i sitt arbeid, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Utvalget skal vurdere målene som ligger til grunn for tillatelsesreguleringen av havbruksnæringen og se på helheten i tillatelsessystemet.

– Vi må se på hvordan regelverket kan tilpasses for å møte både nåværende og fremtidige utfordringer. Det et omfattende og krevende sakskompleks utvalget skal vurdere, og det er et viktig arbeid som starter nå. Sjømatbedriftene ønsket at en av deres medlemmer skulle være representert og det har jeg lyttet til. Derfor har vi byttet ut ett medlem. Så er det viktig for meg å ta trepartssamarbeidet på alvor, derfor har jeg også sørget for at en representant for de ansattes organisasjoner er med, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Daglig leder Håvard Høgstad fra Skjervøy og forbundssekretær i Fellesforbundet, Kine Asper Vistnes fra Alstadhaug er nye medlemmer i utvalget. Daglig leder Eva Kristoffersen fra Straumsjøen går ut av utvalget.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.