LESERINNLEGG: Fremskrittspartiets Janusansikt

ap

I et innlegg forsøker Fremskrittspartiets Morten Ørsal Johansen og Bengt Rune Strifeldt å framstå  som sjøfolkas venner, men hva sier de egentlig?  Det sies ikke direkte, men de er imot et prinsipp om norske lønns- og arbeidsvilkår for sjøfolka som seiler på norsk sokkel og i norske farvann.

Av Terje Aasland, Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson.

I følge dem skal et slikt krav virke mot sin hensikt og føre til at norske sjøfolk må gå i land mens underbetalte utenlandske arbeidstakere går om bord.  

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

Det er som å høre rederne snakke. Hvordan kan norske lønns- og arbeidsvilkår være uheldig for norske sjøfolk? Forstå det den som kan. Dette standpunktet viser hva Fremskrittspartiet står for når prinsipper skal avklares. De står ikke på sjøfolkas side.

Arbeiderpartiets forslag er konkret. Vi ber regjeringen nedsette et partssammensatt utvalg som skal foreslå lovendringer og ordninger for å gjennomføre norske lønns- og arbeidsvilkår for den skipsfarten som foregår i norske farvann og på norsk sokkel. Utvalgets forslag skal fremlegges i den varslede stortingsmeldingen om maritim næring

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

Hvorfor gjør vi det så konkret? Rett og slett fordi det for mange ganger har vært drøftinger, nedsatt utvalg, gjennomført utredninger og satt politiske ambisjoner om å sette et krav om norske lønns- og arbeidsvilkår, men resultatene har uteblitt.

Derfor er Arbeiderpartiet konkrete og står ved våre prinsipper om at sosial dumping eller bruk av underbetalt arbeidskraft er uønsket – om det er ute på en byggeplass, på en oljeplattform, en rigg eller om bord i en båt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.