Årets søketrender: Dette har vi googlet i Norge i 2020

google

Koronapandemien, presidentvalget i USA og den brå bortgangen til basketspiller Kobe Bryant er blant hendelsene som nordmenn har vært mest opptatt av dette året.

Et spesielt år for hele verden går nå mot slutten, og Google Norge har gjort et dypdykk i hva som har vært de mest populære søkene blant nordmenn i 2020.

– 2020 er et historisk år som vil bli husket for koronapandemien. Det kommer nok derfor ikke som noen stor overraskelse at koronaviruset dominerer nordmenns søk dette året. Vi har alle stått overfor store utfordringer og begrensninger i livene våre, og har måttet navigere oss gjennom en ny hverdag, forteller fungerende kommunikasjonssjef i Google Norge, Andrea Lewis Åkerman.

Ordet ​koronavirus​ topper listen over generelle søk, mens relaterte problemstillinger vi har måttet ta stilling til som følge av den nye hverdagen, som ​hvordan bruke munnbind, hvordan permittere ansatte ​og​ hvordan klippe håret selv​, også har vært ofte brukte søkefraser i år​.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

For at brukere raskt og enkelt skal få tilgang til samfunnsviktig informasjon har Google aktivert informasjonspaneler ved koronavirusrelaterte søk, som henviser til lokale myndigheter for mer informasjon om Covid-19.

Nordmenns engasjement for det amerikanske valget kommer også til uttrykk gjennom årets søkeord- og fraser. ​Joe Biden​ og ​Kamala Harris​ er to av personene som nordmenn har søkt mer informasjon om, naturligvis i sammenheng med det amerikanske valget.

– Nordmenn ser ut til å ha fulgt det amerikanske valget tett, og benyttet seg av Google til å lære seg mer om hvordan det egentlig foregår. “​Hva er valgmenn?”​ har de blant annet også lurt på, forteller Lewis Åkerman.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

En annen amerikaner som har ligget på søketoppen i Norge i år er basketspilleren ​Kobe Bryant​, som døde brått i en helikopterstyrt i januar. I tillegg har nordmenn googlet informasjon om ​George Floyd​, som døde under en pågripelse i Minneapolis i mai, og som utløste demonstrasjoner mot rasisme over hele verden.

2020 har for mange bestått av mye innetid, og nordmenn har benket seg foran nettbrett og TV-skjermer for å følge med på flere underholdningsserier. Den norske NRK-suksessen Førstegangstjenesten,​ ​​med Herman Flesvig i spissen, topper listen i underholdningskategorien. I tillegg har et annet underholdningsprogram på NRK, ​Maskorama​, og Netflix-serien ​Tiger King​, blitt store snakkiser som nordmenn tydelig har hatt behov for å få mer informasjon om.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Googles «Year in Search» er et årlig dypdykk i årets mest populære Google-søk. De mest populære søkefrasene er de som hadde høyest trafikkøkning over en vedvarende periode i 2020 sammenlignet med 2019. Listene blir til ved hjelp av aggregerte data fra flere verktøy, inkludert det åpne trendverktøyet Google Trends.

Her følger topp 10-listene i sin helhet.

Topp 10 søkefraser 2020:

Koronavirus

USA-valget

Joe Biden

FHI

Corona symptomer

Munnbind

Førstegangstjenesten

Kobe Bryant

iPhone 12

Coronavirus Norge

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.