Norsk Folkehjelp til påsketuristene: Vær føre var på årets påsketurer

snø

Norsk Folkehjelp oppfordrer folk til å komme seg ut på påsketur denne påsken – men med god sikkerhetsmargin.

– I år, som i fjor, forventer vi stor utfart i nærområdene der folk bor på grunn av koronarestriksjonene. Vi har derfor ikke like mange i beredskap på vaktstasjoner rundt omkring i fjellet, men i stedet flere i hjemmeberedskap, sier rådgiver for Førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp, Jonas Vikran Hagen.

I tillegg bidrar de trente førstehjelperne i Norsk Folkehjelp mange steder på lokale vaksinestasjoner for å bidra til massevaksineringen som nå pågår over hele landet.

– Våre frivillige er som vanlig i beredskap 24/7 og vil rykke ut som normalt dersom noe skulle skje på påsketuren, men det kan ta noe lenger tid å komme seg opp på fjellet enn ved normal påskeberedskap hvor vi forsterker beredskapen på vaktstasjoner ved populære utfartsområder, sier Vikran Hagen.

Les også:  4. april er gulrotens dag

Han ber dermed folk ta hensyn til dette før de planlegger årets utfart:

– God turplanlegging er alltid viktig, men kan bli ekstra avgjørende i år. På forhånd er det helt sentralt å planlegge hvor man skal gå og sjekke værmeldinga. Når du pakker tursekken er det også viktig å ta høyde for at uhell kan skje, selv om du bare skal på en kort tur. Ta alltid med litt ekstra klær, mat og drikke, og hodelykt på tur. I tillegg er også enkelt førstehjelpsutstyr og en powerbank gode hjelpemidler som ikke tar så stor plass i sekken hvis det skulle skje et uhell. 

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

– I år oppfordrer vi også folk til å være litt ekstra forsiktig med å velge tur etter evne og ikke legge ut på de mest ekstreme utfordringene, med tanke på at hjelpen i verste fall kan være litt lengre unna enn til vanlig. 

Norsk Folkehjelp ønsker likevel å se mange på tur – enten det er på fjellet eller i nærområdet. 

– Så lenge man holder avstand til andre og følger de øvrige anbefalingene fra myndighetene, håper vi mange kommer seg ut på tur i påska. Det er godt for både fysisk og psykisk helse, særlig i den utfordrende situasjonen vi nå har stått i over lang tid, sier Vikran Hagen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.