Støtteordning til bedriftene åpner 18. januar

Nærings- og fiskeridepartementet

Den nye kompensasjonsordningen for næringslivet åpner 18. januar. – Tusenvis av bedrifter vil få pengene inn på konto få dager etter at de har søkt, sier næringsminister Iselin Nybø.

– Vi er godt i rute med kompensasjonsordningen. Bedriftene kan søke om penger 18. januar på nett fra morgenen kl 08. Alle som kvalifiserer til støtte og som har gjort nødvendige forberedelser på forhånd, vil få pengene utbetalt i løpet av 2-3 virkedager etter at de har søkt, sier næringsminister Iselin Nybø.  

Brønnøysundregistrene skal administrere ordningen. Søknad sendes inn på  kompensasjonsordningen.no. Det vil komme mer informasjon på nettsidene denne og neste uke, blant annet om regelverk for ordningen og hvordan bedriftene kan forberede seg best mulig. 4. januar åpner også Brønnøysundregistrene bemannede veiledningstjenester for bedriftene.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

Ordningen legger opp til at en stor del av kontrollen gjøre før utbetaling, ved at a revisor eller autorisert regnskapsfører skal bekrefte søknadene før de sendes inn. Dette bidrar til å redusere risiko for misbruk og redusere omfanget av etterkontroll. Basert på erfaringer fra den tidligere kompensasjonsordningen, kan det ventes mellom 6000-25000 søknader per søknadsrunde.

– Opposisjonen hevder at det er mulig å opprette en ny, kortsiktig kriseordning før jul, men det er rett og slett ikke praktisk mulig på så kort tid. De peker mot Innovasjon Norge og GIEK, men ingen av dem har systemer til å håndtere en så omfattende ordning i dag. En støtteordning må dessuten ha lovverket på plass og godkjennes av ESA, og det er ikke mulig før nyttår, sier Nybø.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Loven for ordningen behandles i Stortinget denne uken. Forskrift til loven som beskriver innretningen nærmere vil være klar i neste uke.

– I 2020-budsjettet har vi innført eller foreslått økonomiske tiltak på rundt 130 milliarder kroner, og med egne tiltak mot bedriftene på over 67 milliarder kroner. I 2021-budsjettet er det foreslått tiltak til norske bedrifter på over 15 milliarder kroner. En av fem bedrifter har fått støtte hittil i 2020. Av disse er 80 prosent små- og mellomstore bedrifter, sier næringsminister Iselin Nybø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.