Nofir i Bodø firedoblet omsetningen siden krisen

nofir

Fortsatt rekordhøy omsetning for bodøselskapet Nofir. For få år siden lå de med brukket rygg.

– Nå kan vi endelig si at vi er ute av krisen. Det så på et tidspunkt mørkt ut, og mye av arbeidet vårt stod fullstendig stille. Sånn er det heldigvis ikke lengre, sier Aleksandersen, og viser til selskapets snuoperasjon fra 2018 til nå. 

Nofir gikk på kort tid fra stabilt høy omsetning og grønne tall, til underskudd og en stadig mer krevende økonomi. Det hadde bakgrunn i nye EU-regler som gjorde det umulig for selskapet å gjenvinne oppdrettsnøter med kobberimpregnering. 

Les også:  Ivar Andreassen fra Bodø ny styreleder i Fiskebåt Nord

Da de omsider fikk grønt lys for å fortsette gjenvinningsarbeidet skjøt både produksjon og omsetning i været. I 2020 satte selskapet både omsetningsrekord og flere innsamlingsrekorder.

Også i 2021 er omsetningen nesten firedobbelt så høy som for kriseåret 2019. Selskapet står oppført med driftsinntekter på over 29 millioner kroner, og et driftsresultat på 890 000 kroner. Det er tall Nofir-sjefen er svært stolt av.

– Det er et resultat av hard jobbing, og det er smått utrolig at vi er der hvor vi er nå gitt hvordan ting så ut for få år siden. Vi gjenvinner som aldri før, og det handler om flere ting. Blant annet at vi finner nye metoder for å gjenvinne mer, og flere materialer på, så vel som at næringa er sitt ansvar bevisst og legger inn en innsats for å få gjenvunnet mest mulig, sier Aleksandersen, og legger til:

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

– Ikke minst så ser vi at samarbeid fra start til slutt i verdikjeden bidrar. Produsentene er blitt mer opptatte av hvilke materialer som enklere lar seg gjenvinne, som nylonnøter, og oppdretterne er blitt mer opptatt av å ta bevisste valg for sine redskap.

Aleksandersen sier avslutningsvis at 2022 har vært et svært godt år for selskapet både med hensyn til mengder gjenvunnet og økonomien, og nevner at selskapet blant annet planlegger å samle inn mer redskap i utlandet i månedene som kommer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.