LESERINNLEGG: Norge kan ikke lengre gi statsborgerskap til alle og enhver

migrasjon integrering

Demokratene mener bestemt at som utlending kan man ikke automatisk forvente at få innvilget et norsk statsborgerskap, når man ber om det.

Av Vidar Kleppe, tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene.

Norge kan ikke lengre være en «gavebord» som alt for lett gir utlendinger rettigheter gjennom norsk statsborgerskap og dermed rettigheter – eller som folk med rette sier det på folkemunne: Gullkort i folketrygden. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

I dag får faktisk flyktninger av storting og regjering 40-års opptjening i folketrygden fra første dag. Noe etnisk norske kvinnelige, slitere spesielt kan drømme om – og her er hele 9 av 10 kvinner de med lavest trygd. Erna Solberg, husk at: Norge har i dag over 900-tusen alderspensjonister som fortjener langt bedre trygdeytelser enn utenlandske personer som har fått innvilget flyktningstatus i Norge.

Derfor hjelper det heller ikke at partiene på stortinget i 2019, delte ut hele 13.200 norske statsborgerskap – med rett til familiegjenforening på billigsalg. Bare på ett år er dette like mange innbygger som bor i plassene og byene som: Lillesand, Drøbak, Hammerfest, Bryne og Kongsvinger – for å nevne noen kjente plasser i Norge.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

De største gruppene som i 2019 fikk innvilget norsk statsborgerskap fra Erna og Co, er ikke uventet: Somaliske og eritreiske statsborgere.

Demokratene mener bestemt at dette ikke kan forsett og vil derfor endre gjøre slutt på at en botid i Norge på 7 år, skal gi norsk statsborgerskap.  Dette er ikke bærekraftig og må ta slutt.

Nok er nok – og Demokratene vil rydde opp!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.