nofir

Resirkulert mote fra Bodø kan bli ny trend

Overskuddsmateriale fra fiskeri- og oppdrettsnæringa kan bli den neste motetrenden, tror Sisters in Business, og satser på oppsirkulerte redskap sammen med Nofir. – Bærekraftig design er helt klart på moten, og her... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Nofir i Bodø brøt «magisk» grense i ny rekord

Bodøbedriften Nofir har mottatt over 400 forsendelser med fiskeri- og oppdrettsredskap til gjenvinning og går mot knusende rekord i 2023. – Det er helt spinnvilt, og en skikkelig opptur all den tid... Les mer »
nofir

Økonomisk opptur for Bodø-firmaet Nofir

– Ingen selvfølge, sier daglig leder i Nofir, Øistein Aleksandersen, og viser til selskapets vei tilbake fra bunnåret og krevende økonomiske tider globalt. Gjenvinningsselskapet fra Bodø har slått seg opp som den... Les mer »
nofir

Nofir i Bodø får støtte for resurkulering av oppdrettsnøter

En koalisjon bestående av Nofir, Aquafil, Grieg Seafood, Akva Group og Hampidjan skal bruke kasserte nøter til å lage nye oppdrettsnøter. Partene søkte om, og har fått tildelt 3,47 millioner kroner fra... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Nofir i Bodø fikk kjempekontrakter i utlandet

Bodøselskapet Nofir har siden 2011 samlet inn over 56400 tonn redskap fra mer enn 20 land og 5 kontinent. De siste par årene har nye regler gjort at det internasjonale gjenvinningsarbeidet har... Les mer »
nofir

Nofir i Bodø: Digitalisering og GPS-tracking skal bidra til mer gjenvinning

Nofir i Bodø har fått på plass en egen portal for sporing av materialer. Nye teknologiske løsninger er viktig for bærekraftsarbeidet, hvor kravene bare vil bli større de kommende årene, mener selskapet.... Les mer »
nofir

Nofir i Bodø firedoblet omsetningen siden krisen

Fortsatt rekordhøy omsetning for bodøselskapet Nofir. For få år siden lå de med brukket rygg. – Nå kan vi endelig si at vi er ute av krisen. Det så på et tidspunkt... Les mer »
nofir

Nofir i Bodø skal frakte nordnorske nøter på biogass

Alt redskap som Nofir samler inn til gjenvinning i Nord-Norge skal i framtiden transporteres på grønt vis. Selskapet som leverer biogassen ønsker å skape verdier av næringas avfall. Det forteller selskapene i... Les mer »
nofir

Nofir i Bodø har fisket ut tonnevis avfall fra havet

Fishing for Litter har siden 2016 bidratt til en renere kyst i hele landet. Ordningen pågår også i 2022, men er foreslått faset ut. Miljødugnaden Fishing for Litter inviterer fiskefartøy til å... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Stor milepæl for Nofir i Bodø: Samlet inn 50.000 tonn plastavfall!

Nylig tok bodøselskapet Nofir imot sitt 50.000ende tonn innsamlede redskap fra fiskeri- og oppdrettsnæringa.  Det tilsvarer nærmere 200.000 tonn mindre CO2 i atmosfæren og besparelser tilsvarende en diesebil som kjører Lindesnes til... Les mer »