Gyproc og Ragn-Sells skal resirkulere gipsplater

Gyproc og Ragn-Sells

Saint Gobain Byggevarer Gyproc og Ragn-Sells etablerer i samarbeid med FT Holding selskapet Gipsgjenvinning AS som skal gjenvinne kildesortert gipsavfall til ny råvare for produksjon av gipsplater.

Det vil si en sirkulær løsning for gips i Norge. Det nye anlegget etableres vegg i vegg med Gyproc sitt produksjonsanlegg i Fredrikstad.

Nærheten til gipsplatefabrikken eliminerer all transport av gjenvunnet pulver, da dette blåses direkte inn til fabrikken etter kvalitetskontroll er gjennomført. Gipsgjenvinning AS investerer også i utstyr for å ytterligere foredle kartongfraksjonen fra prosessen slik at også denne kan gjenvinnes. Målet er selvsagt høyest mulig materialgjenvinningsgrad.

– Ragn-Sells har i en årrekke prioritert å levere sitt gipsavfall til gjenvinning fremfor til deponi. Nå ønsker vi selv å gå inn på eiersiden i gjenvinningsanlegget for å sikre oss stabil leveransesikkerhet, kontroll og delaktighet i prosessen. Ragn-Sells arbeider kontinuerlig med å finne gode løsninger for gjenvinning av ulike restprodukter og avfall. Vi har store forventninger til samarbeidet med Saint Gobain Byggevarer, sier Bjørn Hoel Administrerende direktør i Ragn-Sells.

– Gyproc ønsker å øke bruken av resirkulert gips og vil sikre god tilgang på dette råstoffet. Gips er et materiale som er godt egnet for resirkulering og vi ønsker å bidra til at gipsavfall fra byggeplass blir gjenvunnet og ikke levert til deponi. Vi anser etableringen av Gipsgjenvinning AS som et viktig virkemiddel for oss, sier Peik Næsje Direktør Business Unit Gyproc.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.