LESERINNLEGG: Skuffet over at ikke fergeprisene ble halvert nå

ferge

FrP fikk ikke støtte fra de andre partiene i å bevilge 1,5 milliarder kroner for å halvere fergeprisene i år. Dette kunne Ap og Sp sørget for at fikk flertall, men det ønsket de ikke.

Av Bård Hoksrud, samferdselspolitisk talsperson, FrP.

Det er synd, først og fremst for alle pendlere og andre som er avhengige av fergene i det daglige langs kysten vår. 

Tirsdag stemte FrP og de andre opposisjonspartiene for å gi regjeringen en marsjordre om å senke fergeprisene.

FrPs primære forslag var å sette av 1,5 milliarder kroner i regjeringens seneste krisepakke for å halvere fergetakstene allerede i år, men dette ønsket altså ikke de andre partiene å støtte.

Les også:  Havila Kystruten til Eidsfjorden i Vesterålen: - Over all forventning

Det ble imidlertid enighet mellom FrP, Ap, Sp, Sv og Rødt om å gi regjeringen marsjordre om redusere fergeprisene i forbindelse med revidert budsjett.

Konkret ber man nå regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2021 i mai år med forslag til reduserte fergetakster allerede for inneværende år, og en forpliktende plan for halvering av fergepriser på både riksveg- og fylkesvegsamband.

Fergeprisene har skutt i været de siste årene, av flere årsaker. Flere Ap- og Sp-styrte fylkeskommuner har investert i kostbare el-ferger som krever utbygging av ladeinfrastruktur. Det gjør at kostnaden for å drifte fergestrekningene øker. Samtidig har de heller ikke prioritert å holde prisen nede, det har de hatt mulighet til på sine budsjetter lokalt, det mangler ikke penger, men de har brukt det på andre ting.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

At Ap og Sp nå til slutt innser at ting har gått for langt og er villige til å senke prisene er positivt, bedre sent enn aldri. De ville imidlertid ikke gå så kraftfullt til verks som FrP, vi ønsket at prisene skulle halveres allerede i år. Marsjordren til regjeringen om å senke prisene er imidlertid en start og jeg kan love at FrP vil følge denne saken tett videre, og forventer at regjeringen leverer på det vi har bedt om, og som sikrer lavere fergepriser allerede i år. 

Les også:  Fauskeværinger må betale dyrt for asylmottak de fikk tvunget på seg

Fergeprisene skal og må ned.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.