Nornickel kutter utslippene dramatisk

nornickel

Den russiske smeltegiganten Nornickel investerer milliarder i grønn modernisering. Norilsk Nickel, verdens største produsent av nikkel og palladium, legger ned gamle anlegg, dette er klart etter selskapets presentasjon for Investor Day i London nylig.

Som selskapets representanter forklarte, er denne beslutningen en del av Nornickels oppdaterte miljøstrategi.

Norilsk Nickel satser på miljøvennlighet og bekrefter igjen mål for å redusere forurensning. Selskapets prioriterte oppgave er å beskytte helsen til arbeidstakere i gruvesektoren, samt å bevare det naturlige miljøet, spesielt i de nordlige regionene nær grensene til Norge og Finland.

Selskapet tilpasser dessuten fremtidig produksjon alle moderne miljøkrav. Norilsk Nickel er opptatt av å redusere skadelige utslipp, spesielt når det gjelder svoveldioksid. Nylig vedtok selskapet en faset plan for utviklingen av Sulfur Project 2.0 i Norilsk, som innen 2025 vil redusere utslippene ti ganger, eller med 90% totalt.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Denne planen er et resultat av forskning og utvikling av banebrytende moderne gruve- og raffineringsteknologier. Tidligere planla selskapet å oppnå en 75% reduksjon i utslipp innen 2023, men disse nyeste teknologiske løsningene kan redusere utslippene med 90% mens de bare tar to år lenger.

Ny teknologisk utvikling vil gjøre det mulig for selskapet å oppnå en enda mer reduksjon i utslipp enn tidligere antatt. I det første stadiet innen 2023, vil svoveldioksidutslipp reduseres med 45% sammenlignet med 2015. I 2025 vil utslippene være 10 ganger lavere, og innen 2030 planlegger Nornickel å produsere 20 ganger færre utslipp enn i 2015.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Disse endringene er nylig godkjent av Norilsk Nickel Green Growth Programme, som har som mål å ekspandere virksomheten og forbedre miljøprestasjonene. På grunn av denne nye strategien kan malmdriften av Norilsk Nickel dobles, og metallproduksjonen vil øke med mer enn en tredjedel samtidig som den er svært miljøvennlig.

Selskapet har allerede fullført den første fasen av miljøprogrammet, Norilsk Nickel moderniserte konsentrasjonsanleggene i Talnakh og stengte et foreldet nikkelverk der. Selskapet skal også legge ned to eldre anlegg i Nikel og Montsjegorsk på Kola-halvøya nær Norge og Finland. Dette vil redusere utslippene i grenseområdet til null, samt minimere miljøbelastningen i Montsjegorsk. Innen utgangen av 2020 er det planlagt å halvere utslippene av forurensing sammenlignet med 2015 og kutte forurensningen med 7 ganger til slutten av året etter.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Investeringer i regionens økologi innenfor rammen av Green Growth-programmet vil øke tilliten til Norilsk Nickel som et ansvarlig miljøvennlig selskap; øke bærekraften, så vel som konkurransekraften og den totale verdien.

Det totale volumet av Norilsk Nickels investeringer i miljøprosjekter er omtrent $ 3,5 milliarder dollar og vil gradvis redusere svoveldioksidutslipp til nivået de beste verdensstandardene. Selskapet har allerede et av de laveste karbonutslippene i industrien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.